• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Op zondag 18 september 2011 vond het Belgisch en VlaS-Kampioenschap staande wip plaats in Zeveneken (Oost-Vlaanderen). Vanuit de vijf sectoren konden zich telkens twee ploegen, vijf heren en drie dames zich plaatsen voor dit kampioenschap. De tien ploegen hoopten allen op een goede dag. Weinigen hadden Staden Sint-Sebastiaan vooraf als winnaar in hun pronostiek opgenomen. Toch wonnen de vijf schutters van Staden met een ruim verschil op de rest, hun eerste titel in hun bestaan. Alle hoge vogels werden neergehaald.

Lees meer: Staden ongenaakbaar op het Belgisch Kampioenschap

Op zondag 11 september organiseerde de Koninklijke gilde Willem Tell Poperinge de Koningschieting van Groot Poperinge. Alle leden van de Poperingse schuttersgilden waren welkom. Twintig schutters vertegenwoordigden vier gilden nl. Willem Tell Poperinge, St. Sebastiaan Reningelst, St. Sebastiaan Watou en St. Joris Roesbrugge. Kevin Glorie van St. Sebastiaan Reningels haalde de blok vier keer neer en mocht zich tot koning kronen.

Sint-Sebastiaan Poperinge organiseerde oorspronkelijk deze schieting maar aangezien de gilde in 2001 al hun activiteiten stop zette nam Willem Tell in 2002 deze organisatie over.

Verslag : Marc De Bruyne

Als laatste jeugdwedstrijd 2011 stond op zaterdag 10 september de 14e Grote Prijs van de KNBBW geprogrammeerd. De laatste kans voor de jeugdschutters om dit jaar nog een belangrijke wedstrijd te winnen. Aan deze Grote Prijs mochten alle jeugdschutters deelnemen die aan minstens vier jeugdactiviteiten van het 24e Nationaal Jeugdcriterium hadden deelgenomen. De inrichtende maatschappij Wingene Sint-Joris had alles in het werk gesteld om de jeugdschutters en hun supporters op een aangename manier te ontvangen. Van de 76 gerechtigde deelnemers hebben er effectief 56 jeugdschutters deelgenomen, 29 scholieren en 27 junioren. De wedstrijd zelf is een afvallingssysteem waarbij je in de eerste ronde vertrekt van een aantal schietbeurten die tijdens het jaar te verdienen vielen (iedere deelname aan een jeugdactiviteit = 1 schietbeurt). Het aantal afgeschoten punten (alles = 1 punt) tijdens deze ronde, geeft je dan weer een aantal schietbeurten voor de volgende ronde. Gezien er dit jaar ‘slechts’ zes jeugdkampioenschappen (plus het nationaal kampioenschap) waren, kreeg elke deelnemer drie extra beurten zodat men maximaal tien schietbeurten kon hebben in de eerste ronde. Zo wordt er ronde na ronde verder geschoten tot er uiteindelijk 1 winnaar overblijft. Nadien wordt er verder gekampt voor de resterende ereplaatsen. De dagwinnaars waren bij de scholieren Vandenbranden Melissa (13,Tubize) en bij de junioren Van Breda Kevin (18j,Beerse Vrije).
Het was een mooie afsluiter van een fair 24ste Nationaal Jeugdcriterium.

Verslag: Sandra Ramaekers

Op zondag 28 augustus kwam er weer een einde aan het schietseizoen van de klepschutters van het Limburgse verbond Zand-Leemstreek. Traditioneel werd deze laatste dag al vroeg begonnen met een eucharistieviering. Deze vond plaats in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte op het domein Alden Biesen te Rijkhoven. Na de viering vertrokken de schutterijen, compleet met koning, koningin en vaandel, in een kleurrijke optocht door Rijkhoven. De eindbestemming was de schietaccommodatie van schutterij Sint-Blasius Rijkhoven, waar gedurende de namiddag verschillende schietwedstrijden plaatsvonden.

Lees meer: Na 118 schoten was de Koning Klepschieten gekend

Het eerste tornooi van het nieuwe seizoen schaarbaankegelen was het tornooi ’t Zillebeek dat dit jaar voor de derde maal doorging. Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus bracht iedereen het beste van zichzelf. Er waren maar liefst 128 startplaatsen ingevuld waarvan het grootste deel jeugd en recreanten waren.

Lees meer: Beverse jeugd zetten puike prestaties neer op het tornooi ’t Zillebeek

Het touwtrekseizoen draait op volle toeren en dit uit zich in mooie resultaten op verschillende internationale tornooien.

Tijdens het weekend van 13 en 14 augustus namen verschillende BTB-ploegen deel aan het internationaal tornooi in oost-Nederland ter ere van het 40 jarig jubileum van TTV Eibergen. Enkele weken voor het EK (22-25 september) gaan de topploegen op zoek naar testtornooien en Eibergen is een naam die klinkt in de internationale touwtrekwereld.

Lees meer: Internationale krachtmeting in het touwtrekken