• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Waarschuwing
  • You must use an API key to authenticate each request to Google Maps Platform APIs. For additional information, please refer to http://g.co/dev/maps-no-account

Tijdens het weekend van 19 en 20 maart vond het Belgisch Individueel Kampioenschap Kegelen plaats in Kelmis (Duitstalige gemeente in de provincie Luik). In de categorie Senioren –B konden vijf leden van de Vlaamse Kegelfederatie doorstoten naar de halve finale die op zaterdag gespeeld werd. Guido Van Alsenoy (66j, Ekerse Freaken) en Leonard Van Overmeire (68j, K.C. Beverse) plaatsten zich voor de finale op zondag. Met 704 kegels behaalde Leonard Van Overmeire brons en kon Guido Van Alsenoy met 708 kegels het zilver bemachtigen. Edgard Cüpper greep het goud met 783 kegels in deze categorie. Bij de junioren verdedigde Björn Scheurwegen (23j, K.C. Pietrain) zijn titel en werd Belgisch Kampioen met 737 kegels bij de junioren. Bij de vrouwelijke senioren behaalde Hermans Marcella (55j, K.V. Zun) de bronzen plak. VKF kon huiswaarts trekken met één gouden, één zilveren en twee bronzen medailles.

Op zaterdag 19 maart 2011 vond de koningsbolling plaats bij de trabolders van de Sint-Denijs. Een tiental leden van de Verenigde Trogbolders streden voor de titel van koning onder de trabolders. De finale werd gespeeld in één spel met twaalf gangen en acht bollen. Het werd een spannende finale tussen Willy Renier (75j, Sint-Denijs) en Jozef Verspaille (64j, Zwevegem). Uiteindelijk mocht Willy Renier de trofee aannemen uit handen van de schepen van sport van Zwevegem Isabelle Degezelle.

Op zondag 13 maart 2011 vond de jaarlijkse tweekamp plaats tussen de St.-Jorisgilden Kempen en het Antwerps Kruisboogverbond. In het lokaal van de gastvereniging St.-Jorisgilde te Meerle streden de schutters op de afstand 6 meter om de overwinningsbeker.

Er waren twee teams waarin de zestien beste schutters werden opgesteld van zowel het Antwerps Kruisboogverbond als van de St.-Jorisgilden Kempen. De kamp ging gelijk op daarna namen St.-Jorisgilden Kempen voorsprong met een klein puntenverschil. Na de derde ronde moest Antwerpen zich gewonnen geven. Met een einduitslag van 1517 tegenover 1495 namen de St.-Jorisgilden de beker mee naar de Kempen.

In Trend 4/2010 maakte VlaS bekend dat K.H.M. St.-Sebastiaan Lochristi bezig was met het uitbouwen van een nieuwe schuttersstand in samenwerking met de gemeente. De schuttersstand is af en klaar voor het handbooggeschut. Op zaterdag 26 maart 2011 vindt de officiële opening plaats, de openingsschieting gaat door op zaterdag 2 april. Iedereen is van harte welkom vanaf 14.00u op de schuttersstand van het gemeentelijk sportterrein in de Bosdreef in Lochristi.

Waar VlaS zich concentreert op de Vlaamse traditionele sporten, startte Sportiv afgelopen maand een project rond traditionele sporten van de allochtone bevolking in België. Want net zoals de Vlaamse traditionele sporten, zijn ook deze sporten een verrijking voor onze cultuur. Daarnaast kan het ook interessant zijn om varianten van onze traditionele sporten te leren kennen. Ken je een vereniging waar er een traditionele sport uit het buitenland beoefend wordt, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Eind 2010 mochten we de Sint Sebastiaansgilde uit Kalmthout aansluiten bij Sportiv. We heten deze 14 doelschutters van harte welkom!

De cijfers tonen aan dat touwtrekken een populaire sport is in de Kempen. Merksplas was in 2010 met 3,7 touwtrekkers per duizend inwoners de meest actieve gemeente wat betreft het touwtrekken, op de voet gevolgd door Retie met 3,44 touwtrekkers per duizend inwoners. In absolute cijfers staat Brecht bovenaan het lijstje met 4 clubs die aangesloten zijn bij de BTB. Deze clubs hebben samen 47 leden. Retie en Merksplas volgen met respectievelijk 35 en 30 leden.

De Berketrekkers uit Merksplas hebben in totaal 40 leden waaronder enkele leden uit de buurgemeenten en zelfs uit Nederland. Onder deze 40 leden zijn er ook 8 dames. De plannen zijn er om een nieuwe accommodatie te bouwen zodat de touwtrekkers in nog betere omstandigheden kunnen sporten. Men wil dit jaar nog starten met de bouw van een nieuwe touwtrekhal die klaar zou moeten zijn bij de vieringen rond het 25-jarig bestaan in 2013.