• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Knokke-Heist, augustus 2015

Dit jaar ging het KNBBW-jeugdkampioenschap en de koningsschieting van België staande wip door in Knokke-Heist op het terrein van de Koninklijke Handboog Gilde Duinengalm Heist-aan-zee. De deelnemers aan het kampioenschap van België waren de 15 best geklasseerde juniores, de 13 best geklasseerde scholieren en de 3 best geklasseerde miniemen van het nationaal jeugdcriterium. De kampioenen waren Djordy Van Roye (17,Ruddervoorde) voor de juniores, Kimberly Van Roye (13,Ruddervoorde) voor de scholieren en Lucas De Vleeschauwer (10,Zele) voor de miniemen.
De koningsschieting voor de jeugd telde 41 jeugdschutters. Koning van België 2015 voor juniores ging naar Aaron Adam(15, Izegem) deze voor scholieren naar Bo Wiek (14, Knokke). Lucas Vleeschauwer viel opnieuw in de prijzen en werd Koning van België 2015 voor de miniemen.

S Aaron Adam web klein

Zedelgem, 20 september 2015

Op zondag zakte iedereen af naar Willem Tell Zedelgem. Er streden in totaal tien ploegen, 15 individuele dames en 25 individuele heren om de respectievelijke titels. Willem Tell Zedelgem stond voor de derde maal op rij in voor de organisatie van dit kampioenschap, zij werden immers kampioen in 2012, 2013 en 2014. Maar dit maal was het Vrij en Blij die de toon zette met een sterke eerste ronde waar ze tien punten behaalden. Ze eindigden uiteindelijk op 32 punten. Geen enkele ploeg deed daarna beter. Bij de dames individueel ging de eer naar Sofie Van Huyck (38, Wichelen) van Zeveneken K.H.M. Sint-Sebastiaan. Danny Neus (46, Zele) van Elversele Sint-Sebastiaan kon de overwinning naar zich toe halen en kroonde zich tot VlaS-kampioen 2015.

Roeselare, 12 september 2015

Voor de zesde maal werd de prijskamp Franco-Belge Trabol georganiseerd en deze maal was Roeselare gastorganisator. 144 mannen en vrouwen uit Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk hadden zich hiervoor ingeschreven. De finale werd gespeeld door Charles Duweyn en Annie Cappan (De Krabbers Eernegem) en Maxim Leclerc en Jacqueline Vandenhove (Halluin – Fr.). Opmerkelijk is dat dit Franse koppel de eerste ploeg is die de finale bereikten in een West-Vlaams tornooi. Tot halfweg konden ze in het spoor blijven van Charles & Annie. Door wat tegenslag en het sterk spel van het Eernegemse duo werd een kloof geslagen die de Fransen niet meer konden overbruggen. De Finale kon op een massale belangstelling rekenen. Op de finale mocht Roeselare veel bolders verwelkomen uit Wallonië en Frankrijk. Op die manier kreeg de prijskamp “Franco-Belge” nog meer uitstraling voor de boldersport over de grenzen heen.

FrancoBelge Trabol web klein

Brugge, 4 september 2015

Als we schaken zeggen dan denken we vrij snel aan de Russische grootmeesters. Het vijfdagen durende schaaktornooi 'De Brugse Meesters' in het KTA van Brugge Sint-Michiels mocht 11 deelnemers uit tien verschillende landen verwelkomen. De Rus en grootmeester Vladimir Epishin werd de uiteindelijke winnaar. Emile Boucquet van de Koninklijke Brugse Schaakkring kroonde zich met zijn 19de plaats tot beste jeugdspeler. Hij won ook de prijs van de Schaakliga van West-Vlaanderen.

schakers

Peine (Duitsland), 28 augustus 2015

Dit jaar mocht het Duitse stadje Peine het driedagen durende Europees Schutterstreffen organiseren. Er waren 360 schutters aanwezig, waaronder ook onze Belgische delegatie van schuttersverstandhouding Zand -en Leemstreek. Deze bestond uit koningen en koninginnen van schuttersgilde St.Kristoffel Munsterbilzen, St.Amandus Spouwen, St.Dominicus Termien, St.Gertrudis Beverst en OLV Zutendaal.

Helaas zijn zij er niet in geslaagd om een Prinsen of Koningstitel mee naar huis te brengen. De Europese Prins komt uit het oosten van Sauerland en de Koningstitel ging richting Oostenrijk.

021

Leffrinckoucke (FR), 22-23 augustus

Deze zomer vond het EK staande wip plaats in Frankrijk. De Belgische en Nederlandse delegaties zakten af naar dit evenement. De Belgische jeugdploeg ging naar huis met de eerste prijs en dit met 67 punten op 83. Maar er was nóg een gelukkige bij de jeugd, Jary Van Roye (16, Zedelgem Willem Tell) won ook de individuele titel. 

Bij de senioren kwam Frankrijk uiteindelijk uit de bus als ploegwinnaar met 81 punten, na een afkamping met Nederland. België eindigde met 78 punten. In de individuele reeks kon Tom Verheyde (30, Nieuwpoort K.H.M. St. Sebastiaan) trots zijn individuele titel binnenhalen. Proficiat aan alle winnaars!

Enkele pareltjes van dit EK vind je terug in het fotoalbum

DSC 0835 kopie

Ruddervoorde, 17 augustus 2015

Het jaarlijks touwtrektornooi dat door café Torhout georganiseerd wordt, kon dit jaar op de deelname van zeven ploegen rekenen. Zes mannenteams en één damesteam genaam Pink Boots. Op het tornooi trokken ze zich naar de finale. Daar zetten ze de laatste mannenploeg, als hinderpaal naar de trofee, aan de kant. "De uitstekende teamspirit is een sterk punt van dit team" weet Lore Devooght.

touwtrekmeisjes II