• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Ursel, 8 augustus

Slechts 48 bolders konden zich door hun regelmaat selecteren voor de finale van dit 'Crelan-tornooi'. Bovenaan het zomerklassement 2015 bij de heren prijkt Luc Beekaert (47, Oostwinkel - tevens voorzitter VKB), bij de dames Georgette Van Hoecke (75, Bassevelde).

De twee ploegen die tegenover elkaar stonden waren enerzijds Luc Beekaert samen met Kristof Borgonjon en Gert De Vuyst en anderzijds Kathy De Baets, Marnix Baute en Robert Braet. De eindstand werd vastgelegd op 9-3 voor de ploeg met de jongste gemiddelde leeftijd.

krulbol Crelanfinale2 klein

Kieldrecht, 2 augustus 2015

Fierljeppen is een op en top Friese sport. Binnen VlaS hebben we dankzij ons Europees project SETS contacten met de Friese bond.

In de Prosperpolder werd het eerste Vlaamse Kampioenschap Fierljeppen georganiseerd. Op deze eerste editie waren er medewerkers van de Friese Fierljep Bond aanwezig. Zij gaven demonstraties en begeleidden de springers. In groepen van vier probeerden ze het beste resultaat neer te zetten totdat er slechts één winnaar overblijft. Klik hier voor een adembenemend filmpje over dit kampioenschap.

fjierleppen

Oostende, 28 juli 2015

Jaarlijks wordt er in Oostende geschoten voor de kampioen van Stene op de staande wip. Door de bouw van het nieuwe lokaal werd de wedstrijd vorig jaar niet ingericht. Dit kampioenschap wordt betwist over drie reglementaire ronden met daarna een afkamping om tot winnaar te komen. Vier schutters selecteerden zich voor de afkamping. Enkel Rudy Savels kon hierin de hoofdvogel tweemaal treffen en werd daarmee de 34ste kampioen van Stene. Hij kreeg een waardebon geschonken door Archery Dynamics uit Oostende.

Rudy Savels klein

Ursel, 21 juli 2015

Bij de heren waren er in totaal 258 inschrijvingen. Overtuigende winnaars werden Odiel Vermeersch (75, Sint Margriete), ANdy Goossens (45, Maldegem) en Pascal Van Belle (38, Sleidinge). 

Bij de vrouwen telden we 40 inschrijvingen aan het wereldkampioenschap. We feliciteren hierbij Darly Claeys (63, Knesselare) en Marie-Louise Van Beneden (75, Maldegem) als nieuwe kampioenen.

WK krulbol avond klein

Ursel, 18-21 juli 2015

Ook al dekt de naam wereldkampioenschap niet helemaal de lading aangezien er geen landenklassement wordt gemaakt en er slechts af en toe krulbolders uit Amerika en Canada deelnemen. Toch is dit een memorabel jubileum want bijna elk jaar is dit het grootste krulboltornooi ter wereld. Met de meeste deelnemers, de meeste krulbanen en de beste bolders.

Het tornooi werd vele jaren in Adegem betwist maar heeft nu haar vaste stek in Ursel. Om een idee te geven van hoe het er vroeger op het WK krulbol aan toe ging, voegen we nog een foto toe van het wereldkampioenschap krulbol op 21 juni 1987 te Adegem.

WK krulbol1 web klein

Manzano (Italië), 11-12 juli 2015

De Vlaamse katapultbond trok ook dit jaar naar het Europees Kampioenschap. Er verzamelden 31 Vlaamse schutters op dit EK.

Op zaterdag stonden drie proeven gepland. Het was een drukke dag die veel concentratie vergde. Het waren vooral onze dames die sterk presteerden. Ook de Vlaamse jeugd deed het zeker niet slecht maar moesten toch wel de duimen leggen tegen hun Italiaanse leeftijdsgenoten.

Met negen dames in de top tien kunnen we gerust spreken van een groot succes! Het podium kleurde volledig Belgisch met Ilse Declerck (22, Jabbeke) op het hoogste schavot. Ludgard Keymis (62, Kinrooi) en Agnes Loomans (54, Wijnegem) vulden plaats twee en drie. Bij de heren werd Luc Driesen (54, Kasterlee) eerste Belg op een vijfde plaats. Podiumplaatsen hier waren voor Spanje en Italië.

Op zondag stond de landencompetitie gepland. Ilse, Ludgard en Luc mochten de Belgische kleuren verdedigen. Samen slaagde ze in een podiumplaats. Na winnaar Spanje en Italië mocht België naar huis met brons.

Eind juli 2016 organiseert de Vlaamse katapultbond het EK in Geel.

EK katapult team klein

Maldegem, 26-28 juni 2015

Meer dan 250 gaaibolders namen deel aan het kampioenschap van België in het laatste weekend van juni. Er waren de individuele reeksen en de titels per ploeg. Voor de individuele titels hebben we Jaak De Ceuninck (heren), Kristel De Love (dames), Seppe Verpoot (jeugd +10 jaar) en tenslotte Kenzo Wegsteen (jeugd - 10 jaar) als kampioenen. Bij de herenploegen kwamen de Gezelschapsvrienden met het viertal Alfons Van Ooteghem (72), Dirk Boucqaert, Lorenzo De Deyne (17) en Mario De Deyne (52) als winnaars uit de bus. Café 't Kloefke stelde met Leentje Timmerman (45), Tinneke Van Loo (36), Jolien Ryckenboer (22), Annabelle Van Deynse en Kathleen Claeys (58) het winnende viertal samen bij de dames.