• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Op zaterdag 2 mei was het bij de Koninklijke Handboogmaatschappij Willem Tell Oostende verzamelen geblazen voor de kampioenenvieringen van de voorbije seizoenen staande- en liggende wip.

Op de staande wip werd Nico Pyfferoen (39j) kampioen met 222 punten voor Mario Madelein 188 punten en Jürgen De Maere met 167 punten. Elisa Deprez haalde het bij de dames met 72 punten. Ook op de liggende wip werd Nico Pyfferoen kampioen met 382 punten, gevolgd door Filip Huyghebaert met 247 punten en Mario Madelein met 172 punten. Op de liggende wip werd Carol Verstraete met 117 punten kampioene bij de dames. Naast de kampioenen werden de winnaars van de diverse nevenklassementen ook nog met een mooie prijs bedacht.

Geïnteresseerden zijn steeds welkom voor nadere inlichtingen op de ledenschietingen die doorgaan iedere maandag- en donderdagavond vanaf 19.00 u op onze vernieuwde schietstand in het sportpark De Schorre, Sportparklaan gebouw M te 8400 Oostende. Surf ook eens naar : http://users.telenet.be/willemtell/ 

kampioenenviering oostende 2014 15 web klein

Brugge, mei 2015

Het Brugs kampioenschap is een jaarlijkse hoogdag voor de verschillende Brugse schutterclubs. Het Brugs kampioenschap sprange voor luchtkarabijn gaat pas in het najaar door, op zaterdag 24 oktober.

Dit jaar mochten de Sint-Baafsschutters zich de grote winnaar noemen. Ze hebben maar liefst drie kampioenen en een tweede plaats bij de jeugd. Voorzitter Rik Vanbelle is een tevreden man. "Als kleine club drie kampioenen hebben is geen slecht resultaat" weet hij te vertellen. Een opvallend resultaat is deze bij de jeugd. Daar kon Mark De Craemere (12j-Sint-Andries - St.-Baafsschutters), de tweede plaats binnenhalen. Kanttekening is dat Mark pas sinds vorig jaar lid is. Hij schoot vroeger altijd op de meifoor en hij wou weten wat hij kon met echt materiaal. Zijn vrienden vinden het cool en zullen hopelijk ook wel de weg vinden naar de schutterclubs.

brugs kamp winnaars web klein

Deurne, 19 april 2015

Als laatste wedstrijd van het 'Superprestige' seizoen staat elk jaar het Belgisch Kampioenschap op het programma. Zestig schutters passeerden de inschrijvingstafel, de eerste knikkers zoefden door de lucht, binnen de wedstrijdkooi wel te verstaan.

De jeugdschutters beten de spits af en meteen toonde Glen Gijsen (14j, Gruitrode) wat hij van plan was. Met 38 punten (op maximum 60) nam hij direct al een serieuze voorsprong. Deze liet hij niet meer los want Matthias De Bock (11j, Wijnegem) die weliswaar het meeste punten verzamelde in de 2de beurt had een te zwakke eerste beurt. Floor Sillen (8j, Bree) was hier verdienstelijke derde.

In de hoogste klasse behaalde Lea Pauwels 90 punten, Rik Stas hees zich met een prima tweede beurt tot hetzelfde puntenaantal. Lea won de afkamping. Zo noteren we de eerste vrouw op de 4de plaats. Guy De Bock had zich ondertussen met 102 punten op plaats 3 genesteld. Voor de eerste plaats kwam het pop één schamel puntje aan. Luc Driesen (53, Kasterlee) haalde 109 punten (op een maximum van 120), één meer dan Marcel Willems (62, Geel). Suspense tot de laatste knikker! De driekleur werd om de schouders van Luc Driesen gedrapeerd.

BK katapult Glen web klein

Beveren, 6-8 maart 2015

Het tornooi ging door op 6 – 7 – 8 maart 2015. In lokaal sporthal 't Zillebeek te Beveren. Dit jaar schreef wederom één "buitenlandse" ploeg nl. Kerkrade zich in. Toch gingen de hoofdprijzen dit keer niet naar deze buitenlandse sportkegelaars. De beker die voorzien was voor de beste ploeg van drie spelers met het hoogste resultaat , werd geschonken door de Beversekegelclub en ging dit jaar naar de ploeg ZUN met 1862 kegels. De winnaars uit de twaalf categorieën:
H/A: Eddy Behets = 640
H/B: Stoops Ivan = 635
H/C : Guy Doms = 558
H/Recreanten: Brocken Bruno = 680
D/A: Marcella Hermans = 527
D/B: Van Alsenoy Linda = 469
D/C: Christel Blommaerts = 505
D/Recreatie: Meynen Jaqueline = 558
Jeugd/Sport: Yana Verhulst = 652
Jeugd/Recreatie: Joran Verhulst = 558
Groep Lieve: Heren = Van Mieghem Etienne = 536, Dames = Staut Lydia = 538
Jeugd/ Alfred Brocken: Frouke = 99
Zondagavond mochten wij afsluiten met 155 inschrijvingen,waarvan ongeveer een 70 tal recreanten , waarop de hele Beverse-kegelclub best fier mag zijn.

Beverse kegelclub website klein

Paal, 22 februari 2015

Op zondag 22 februari  werden de geweren terug uitgehaald om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Er waren twintig deelnemers. De finale werd beslist door Patrick Peremans en Julien Meyen. Deze laatste werd winnaar met 19 treffers voor Patrick met 18 en Pascal Vos met 14 treffers. Het is de eerste maal sinds de oprichting van deze trofee in 1984 dat Julien deze wint. Zijn zoon Gunther heeft het hem wel eens voorgedaan in 1992.

Julien Pascal Annelies website klein

Volendam, 7 februari 2015

Voor de jeugd kregen we opnieuw versterking van Peter Scheffer. We hadden gerekend op drie kilo onder gewicht maar we waren drie kilo te zwaar. Na een half uurtje lopen met drie truien was het eraf. Met de kruisfinales al in gedachten werd er nog gewonnen van Sportrekkers A en B. In de Kruisfinales kwamen we opnieuw tegen Deinem-Britsum. Met veel spanning en volledige controle konden we de halve finale winnen. Niet mooi maar wel efficiënt pakte we de titel. Het was een prachtige organisatie met record aantal deelnemers die ook aantoonde dat de Nederlandse top outdoorploegen niet te benauwd zijn om zich op de matten te wagen. Volendam is klaar om het Wereldkampioenschap 2016 te ontvangen ... en wij om er naartoe te gaan. Aldus trainer Jan Lenaerts van de Berketrekkers. 

Berketrekkers website klein

Zedelgem, februari 2015

Begin februari werden in Zedelgem de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt. De sportraad had ervoor gekozen om de uitreiking eens in een volledig nieuw kleedje te stoppen. Eén van de vernieuwingen was dat ook het publiek een stem kreeg. 'Op die manier was er meer betrokkenheid' legt Johan Van Riet uit. De meest in het oogspringende trofee was die voor "uitzonderlijke sportprestatie". De schuttersclub Willem Tell uit Zedelgem heeft een "Dream team" onder hun leden. De schutters Willy Limbourg (75 jr), Djordy Van Roye (16 jr), Diego Van Morrelgem (22 jr), Kevin Daveloose en Nico Van Roye (41 jr) behaalden voor de derde keer op rij de Belgische titel. Geen enkele gilde heeft hen dat ooit voorgedaan. Proficiat! Op achterkant van Trend zie je dit 'Dream team'.

COVER Back Kampioen Willem Tell 2014 website klein