• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Peine (Duitsland), 28 augustus 2015

Dit jaar mocht het Duitse stadje Peine het driedagen durende Europees Schutterstreffen organiseren. Er waren 360 schutters aanwezig, waaronder ook onze Belgische delegatie van schuttersverstandhouding Zand -en Leemstreek. Deze bestond uit koningen en koninginnen van schuttersgilde St.Kristoffel Munsterbilzen, St.Amandus Spouwen, St.Dominicus Termien, St.Gertrudis Beverst en OLV Zutendaal.

Helaas zijn zij er niet in geslaagd om een Prinsen of Koningstitel mee naar huis te brengen. De Europese Prins komt uit het oosten van Sauerland en de Koningstitel ging richting Oostenrijk.

021

Leffrinckoucke (FR), 22-23 augustus

Deze zomer vond het EK staande wip plaats in Frankrijk. De Belgische en Nederlandse delegaties zakten af naar dit evenement. De Belgische jeugdploeg ging naar huis met de eerste prijs en dit met 67 punten op 83. Maar er was nóg een gelukkige bij de jeugd, Jary Van Roye (16, Zedelgem Willem Tell) won ook de individuele titel. 

Bij de senioren kwam Frankrijk uiteindelijk uit de bus als ploegwinnaar met 81 punten, na een afkamping met Nederland. België eindigde met 78 punten. In de individuele reeks kon Tom Verheyde (30, Nieuwpoort K.H.M. St. Sebastiaan) trots zijn individuele titel binnenhalen. Proficiat aan alle winnaars!

Enkele pareltjes van dit EK vind je terug in het fotoalbum

DSC 0835 kopie

Ruddervoorde, 17 augustus 2015

Het jaarlijks touwtrektornooi dat door café Torhout georganiseerd wordt, kon dit jaar op de deelname van zeven ploegen rekenen. Zes mannenteams en één damesteam genaam Pink Boots. Op het tornooi trokken ze zich naar de finale. Daar zetten ze de laatste mannenploeg, als hinderpaal naar de trofee, aan de kant. "De uitstekende teamspirit is een sterk punt van dit team" weet Lore Devooght.

touwtrekmeisjes II

Ursel, 8 augustus

Slechts 48 bolders konden zich door hun regelmaat selecteren voor de finale van dit 'Crelan-tornooi'. Bovenaan het zomerklassement 2015 bij de heren prijkt Luc Beekaert (47, Oostwinkel - tevens voorzitter VKB), bij de dames Georgette Van Hoecke (75, Bassevelde).

De twee ploegen die tegenover elkaar stonden waren enerzijds Luc Beekaert samen met Kristof Borgonjon en Gert De Vuyst en anderzijds Kathy De Baets, Marnix Baute en Robert Braet. De eindstand werd vastgelegd op 9-3 voor de ploeg met de jongste gemiddelde leeftijd.

krulbol Crelanfinale2 klein

Kieldrecht, 2 augustus 2015

Fierljeppen is een op en top Friese sport. Binnen VlaS hebben we dankzij ons Europees project SETS contacten met de Friese bond.

In de Prosperpolder werd het eerste Vlaamse Kampioenschap Fierljeppen georganiseerd. Op deze eerste editie waren er medewerkers van de Friese Fierljep Bond aanwezig. Zij gaven demonstraties en begeleidden de springers. In groepen van vier probeerden ze het beste resultaat neer te zetten totdat er slechts één winnaar overblijft. Klik hier voor een adembenemend filmpje over dit kampioenschap.

fjierleppen

Oostende, 28 juli 2015

Jaarlijks wordt er in Oostende geschoten voor de kampioen van Stene op de staande wip. Door de bouw van het nieuwe lokaal werd de wedstrijd vorig jaar niet ingericht. Dit kampioenschap wordt betwist over drie reglementaire ronden met daarna een afkamping om tot winnaar te komen. Vier schutters selecteerden zich voor de afkamping. Enkel Rudy Savels kon hierin de hoofdvogel tweemaal treffen en werd daarmee de 34ste kampioen van Stene. Hij kreeg een waardebon geschonken door Archery Dynamics uit Oostende.

Rudy Savels klein

Ursel, 21 juli 2015

Bij de heren waren er in totaal 258 inschrijvingen. Overtuigende winnaars werden Odiel Vermeersch (75, Sint Margriete), ANdy Goossens (45, Maldegem) en Pascal Van Belle (38, Sleidinge). 

Bij de vrouwen telden we 40 inschrijvingen aan het wereldkampioenschap. We feliciteren hierbij Darly Claeys (63, Knesselare) en Marie-Louise Van Beneden (75, Maldegem) als nieuwe kampioenen.

WK krulbol avond klein