• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Schelle, 19 & 20 maart 2016

Sporthal “Scherpenstein” was het decor voor de finale van het individueel- en tandem kampioenschap schaarbaankegelen. De finale werd uitgevochten tussen de beste kegelaars uit de Oostkantons + Wallonië & Vlaanderen. Meerdere kegelaars van de Vlaamse kegelfederatie konden zich Belgisch kampioen kronen. Als tandem speel je dus met een partner. Hierbij gooi je om beurten een bal en dit op de vier banen. Per baan heb je 25 ballen te gooien. Dit maakt dus dat je als tandem 200 ballen moet gooien. Er wordt wel gespeeld volgens het principe van “afruimen”. Dit wil zeggen, als de kegels niet in één worp weg zijn, dan blijven de kegels terugkomen totdat ze allemaal weg zijn. Als de middenkegel (koning) blijft staan, dan komen de negen kegels terug. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kegels om te krijgen.

In de tandemreeksen ging het goud bij de dames senior naar Marcella Hermans (60, KV De Zun) & Paula Lippens (68, KC Pietrain). Bij de mixte senioren ging het zilver naar Bob Knors (63) & Marcella Hermans (60). Bij de mixte jeugd was er zilver voor Matthias Beeldens (15) & Yana Verhulst (14). Ook in de individuele reeksen werden er verschillende podiumplaatsen behaald. Proficiat aan alle VKF leden met hun behaalde medaille.

schaarbaankegelen2

Antwerpen

De Kruisboogmaatschappij de Verenigde Vrienden hebben voor 2015 de provinciaal kampioen in hun rangen. Michel Martens (54jr) werd provinciaal kampioen kruisboog op 20m. Op zich niets speciaal. Michel haalde 99 op 100. Het straffe eraan is dat Michel als schutter uit de C-afdeling een beter resultaat neerzette dan de schutters uit de ere, A en B afdelingen. Met deze opmerkelijke prestatie verdient dat een dikke proficiat. Michel veroverde hiermee de prijs van Stad Antwerpen.

Foto michel kruisboog

Volendam (NL), 18-21 februari 2016

In het totaal namen 20 landen deel aan het Wereldkampioenschap Indoor in Nederland. Ook België was present. Het WK Indoor is kleiner dan het WK Outdoor. De Berketrekkers van Merksplas zijn de enigste Belgische vereniging met een indoor werking dus zij waren alvast bereid om te gaan naar dit kampioenschap. Laten we beginnen met de resultaten tijdens het Indoor club kampioenschap. Hier behaalden de Berketrekkers een knappe vierde plaats in de categorie 600MU23. Dit team bestond uit drie Berketrekkers, Toon Claes van de Mersch Gebroeders en vier Nederlanders. België werd later in deze vierdaagse nog twee keer vierde, in de categorie 560MJunior en in de categorie 600MU23. Tenslotte liet België, met een erg jonge ploeg, Macau achter zich in de top tien van de 600MSenior. In deze landenteams konden de Berketrekkers rekenen op touwtrekkers van Vandakker, De Powerrangers en Galliërs. Dikke proficiat aan alle Belgische deelnemers op dit WK.

Berketrekkers WK Indoor kopie

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de handbooggilde De Edele Handboog Waterschei haar Koningschieting op de liggende wip. De uittredende Koning miste met zijn twee eerste pijlen de hoofdvogel. Tijdens de volgende ronde schoot Theo Brasseur (57, Genk) de hoofdvogel en daarmee mag hij zich Koning van de liggende wip 2016 noemen.
Nadien schoot Mike Was (17, Genk) de hoofdvogel en werd zo Prins 2016. Voor de Wisselbeker moesten Herbert Vanheel en Willy Was (66, Genk) kampen en enkele rondes later schoot Willy opnieuw de hoofdvogel. Daarmee mag hij de beker voor een jaar mee naar huis nemen. Voor de prijsuitreiking kwamen De Schepen van Sport Ali çaglar en de voorzitter van de sportraad Jean Bieghs langs. Na het overhandigen van de bekers en de bloemen probeerden ze ook een pijltje te schieten. Nieuwe leden zijn steeds welkom in Waterschei. Interesse? www.boogschutters.be 
Koningschieting Waterschei kopie

 Deurne, 20 december 2015

Er gaven 27 kinderen zich op voor het jeugdtornooi. Samen met begeleiders, ouders of grootouders was het best opnieuw gezellig in het Esso-lokaal.
Er werd in één groep 7 ronden gespeeld van telkens 15 minuten per partij per speler. 
Dirk Verlinden en Kevin Hellemans van jeugdwerking S.K. Deurne beslisten dat er met versnelde paringen werd gespeeld in de eerste ronden. Dit werd geapprecieerd door de aanwezigen.

Na de voorlaatste ronde stonden nog 4 spelers gelijk met 5 punten uit 6 partijen. Het was muisstil tijdens het laatste halfuur, op bord 1 werd onder grote belangstelling geschaakt tot de laatste 2 minuten bedenktijd. Enorm ontladend applaus nadat de laatste witte koning mat was gezet.

- de reeks tot 11 jaar werd gewonnen door Mare Morote van T.S.M. Mechelen met een eindscore van 6/7. Mare werd bovendien algemeen eindoverwinnaar van dit 3° jeugdkersttornooi
- de reeks 11 jaar en ouder werd gewonnen door Stef Michiels van S.K. Zimmertoren uit Lier, ook Stef behaalde een mooie score van 5 uit 7
- de reeks tot 8 jaar werd gewonnen door Hugo Froeyman (7, Kontich)van S.K. Deurne. Hugo behaalde een score van 4 uit 7
Arne Anthonis van S.K. Deurne (11, Burcht) maakte bij zijn debuut een score van 3,5 uit 7 onmiddellijk 50 % van de punten.

Meer info? Neem een kijkje op hun website.

JKerst1503

Leffrinckoucke, 22-23 augustus 2015

EK staande wip in Frankrijk. De Belgische jeugdploeg wint met 67 punten op 83. Bij de jeugd was er ook een topprestatie te zien: Jary Van Roye (16, Zedelgem Willem Tell) toonde zich de beste bij het schieten naar de hoofdvogel en won de individuele titel van Europees Jeugdkampioen (foto Koen Delaere). Bij de senioren eindigde België slechts als derde land (op drie) met 78 punten. Maar in de individuele reeks werd wél gepresteerd: Tom Verheyde (30, Nieuwpoort K.H.M. St. Sebastiaan) behaalde de begeerde titel van Europees Kampioen Handboogschieten op de staande wip 2015. Hier kun je alvast het hele album bekijken.

DSC 0835 web klein

Deurne, 18 december 2015

Op het kersttornooi van Koninklijke Schaakkring Deurne traden er 19 ploegen aan, goed voor zo'n 114 spelers.
Veel schakers betekent veel schaakplezier en heel veel ambiance. Daar draait het kersttornooi tenslotte om. Samen met alle schaakvrienden elkaar rendez-vous geven in een vriendschappelijk ploegentornooi en samen genieten van de après-schaak.
Voeg daarbij de boekenstand van Erika Szviva waar nog gauw een welverdiend schaakcadeau kon aangeschaft worden en je hebt een oergezellige avond.
SK Boris Spassky Schilde 1 nam al heel snel de leiding en pronkte na 2 uur spel al met een impossante 5,5 uit 6.
Enkel Schoten, Beveren en Lier 1 konden nog roet in het eten gooien maar gaandeweg bleek de score van SK Boris Spassky Schilde 1 te hoog gegrepen voor de concurrenten.

Een dikke proficiat dus aan SK Boris Spassky Schilde maar ook aan alle ploegen en deelnemers die deze 54ste editie weer een succes maakten.

Meer foto's? Neem een kijkje op hun website.

K201505