• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Blankenberge, 11 januari 2015

Eindelijk winst in zevende finale voor Leppens

Zondag 11 januari 2015 te Blankenberge speelde Eddy Leppens voor de zevende keer de finale van het Belgisch Kampioenschap Driebanden.  Hij kon die winnend afsluiten en versloeg die andere Vlaming Eddy Merckx met ruim verschil.  Voorzitter Reginald De Poorter was opgetogen over de finale en stak niet weg dat hij Eddy Leppens zijn overwinning tegen wereldkampioen Merckx van harte gunde.

BK biljart1 Leppens website klein

Meer, 9 november 2014

Traditioneel karabijnschieten

Op zondag 9 november 2014 was het de beurt aan Sint Antonius Meersel-Dreef om de jaarlijkse Bekerschieting met het kogelkarabijn .22 van de Noord Kempische Karabijnschutters Gilden in te richten. Er werd uitgeweken naar de 50-meter schietbanen van St. Ambrosius Meer.De bekerschieting wordt betwist door twaalf schutters en twee reserveschutters van elke vereniging.  Er wordt geschoten voor twee prachtige wisselbekers, één voor de beste ploeg tegen het gemiddelde en één voor de eliteploeg. Beide wisselbekers verhuizen voor een jaartje naar de St. Christoffelgilde Wuustwezel.Tussen de reserveschutters die, indien iedereen aanwezig is, niet opgesteld worden,  wordt een aparte wedstrijd georganiseerd zodat hun toch ook een kans wordt gegund om te schieten.  Herman vanden Kieboom van St. Christoffel behaalde hier de ereprijs. Wuustwezel was dus oppermachtig.  Enkel de trofee voor de beste schutter zagen zij aan hun neus voorbijgaan.  Deze ging naar Karel Kusters uit Baarle-Hertog.  Karel al jarenlang een topper, werd dit jaar voor de 28e maal kampioen in Ere Klasse,  mistte geen enkel schot en behaalde 160 op 160.  

 NKKS winnaar website klein

Vlaams-Brabant, 8 november 2014

Tijdens dit provinciaal kampioenschap, van de kruisboogfederatie, is er geschiedenis geschreven in de analen van de Vlaams-Brabantse kruisboogfederatie. Pieter De Coninck kroonde zich met zijn 13 jaar tot jongste kruisboogkampioen op de zes meter. Hij heeft dit trouwens overduidelijk gedaan met een score van 100/100 punten. Het maximum dus! Een dikke proficiat aan Pieter.

VlaamsBR Pieter De Coninck website klein

Zedelgem, 21 oktober 2014

Willem Tell Zedelgem schrijft geschiedenis in het boogschieten op de staande wip. Voor de derde maal op rij haalt het Zedelgemse ‘Dreamteam’ de Belgische titel binnen.De schutters van dienst waren: Willy Limbourg, Djordy Van Roye, Diego Van Morrelgem, Kevin Daveloose en Nico Van Roye. Als kampioen mag je het BK voor volgend jaar organiseren, dus een extra pak werk erbij. Je hoort ons niet klagen, want dit zorgt voor meer aandacht voor onze sport. “We dromen al terug van een volgende titel”, besluit voorzitter Van Roye.

willem tell imponeert website klein

Damme, zondag 19 oktober 2014

De open Beker van Vlaanderen Touwtrekken is een evenement dat elk jaar opnieuw de Touwtreksport in de kijker zet. Dit jaar mocht TTV Versieck 500 deelnemers en een 2000-tal bezoekers verwelkomen. Er was ook een demonstratie Highland games en hierdoor waren ook een paar Highlandgame-teams bij het touwtrektornooi present.Dit jaar werd nog meer energie gestoken in het aanspreken van ploegen en dankzij het gebruik van Facebook als nieuw medium, kwam ineens het Belgische record van 56 ploegen in zicht.Uiteindelijk werd het record niet gehaald, maar bleef men steken op 54 ploegen. Daartegenover staat dat alle aanwezige ploegen ditmaal wel een volledig programma konden afwerken. Daarvoor werd tegelijkertijd getrokken op liefst acht touwen.Dankzij de nieuwe communicatiemogelijkheden is het ook gemakkelijker om buitenlandse ploegen aan te spreken.

 touwtrekken buitenland website klein

Herentals, 18/19 oktober 2014

Het weekend van 18/19 oktober stond in het teken van een internationaal tornooi short mat bowls. Negen landen waren vertegenwoordigd met hun beste spelers. Naast België kwamen de andere deelnemers uit Nederland, Duitsland, Italië, Noorwegen, Zweden, Engeland, Eiland of Man & Ierland. Toch wist een Belgische het podium te halen. Catharina Vangeneugden, 80 jaar (club Sybelia Bilzen Limburg) won de Wooden Spoon. Dit is wel een hele prestatie om dergelijke buitenlandse tegenstanders achter zicht te laten. Engeland en de Engelstalige landen zijn zeer sterk in deze discipline. Zij hebben dan ook speciaal ingerichte sporthallen die enkel voor deze sport gebruikt worden. Ook kunnen deze landen genieten van sponsorovereenkomsten, iets wat België en andere landen moeten missen. Op de facebookpagina 'Short Mat Bowls Belgium' kun je verschillende filmpjes en foto's terugvinden.
SMBB winnares website klein

Oostende, oktober 2014

Na Cuylle Ronny in 1999 is het nu aan Eddie Robson die zich Belgisch kampioen Balboog mag noemen. De Koninklijke Balboogmaatschappij Sint-Joris Oostende is uiteraard fier dat ze na vijftien jaar terug de Belgische kampioen hebben. Met Roger Rollier (1988) en Yvan Zeebroek (1997) hebben ze nu een vierde kampioen in hun club rondlopen.  In tegenstelling tot vele andere disciplines waarbij het Belgisch Kampioenschap op één dag georganiseerd wordt, wordt hier een soort regelmatigheidscriterium over zeven wedstrijden georganiseerd.  In Aalst zijn er drie wedstrijden. Oostende, Tienen, Brussel en Hemiksem organiseren ook elk één wedstrijd. Wie op het einde de meeste punten heeft geschoten is de nieuwe Belgische Kampioen. Op iedere wedstrijd mag er zeven maal geschoten worden. Eddie heeft over de zeven wedstrijden twintig maal de vogel neergehaald. In Hemiksem had hij zelfs een 7 op 7. Per wedstrijd doen er ongeveer 35-tal schutters een gooi naar deze titel.

balboog oostende website klein