• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Aartrijke, 23 april 2016

In Aartrijke werd tijdens het jaarlijkse bondsfeest, naast de trofeeën voor de Superprestige-competitie, ook de winnaar bekendgemaakt van de wisselbeker.
De wisselbeker is een jaarlijkse bekroning van de beste club. Via een uitgedokterd systeem met coëfficienten en gemiddelden wordt berekend welk team er als club het beste uitkomt. Minder goede schutters doen zo ook een ernstige bijdrage om uiteindelijk deze enorme beker in de wacht te slepen.
Met jaarlijks enkele nieuwe leden die meteen mooie punten vergaarden, plus de leden die de sport beter onder de knie kregen, werd zowel in 2014, '15 en '16 Katapult Bekegem telkens winnaar. Dit jaar werd het een nek-aan-nek race met Rosse Lei uit Tongerlo, maar uiteindelijk mocht Daniël Vandewalle (voorzitter Katapultclub Bekegem), tussen zijn teamleden, de toch begeerde trofee de lucht insteken. Volgens de burgemeester van Ichtegem is dit de grootste trofee geweest die hij ooit mocht uitreiken.

katapult wisselbeker bekegem

Leigh, Manchester (VK), 18-20 maart 2016

Op donderdag 17 maart vertrok de Belgische delegatie naar Leigh Sports Village bij Manchester. Sommigen kozen om te vliegen, anderen om met een minibusje en de boot het water over te trekken.

Er worden vier disciplines gespeeld, voor iedere discipline mogen per land twee ploegen aantreden. Voor België nemen de volgende spelers deel:

Singles

Dimitri Payne (26,SMBC Herentals) en Jonathan Payne (47,SMBC Herentals)

Pairs

Martin Theunissen (59,De Meander Geistingen) en René Theunissen (64,De Meander Geistingen)

Louis Helsen (68,SMBC Olen) en Paula Geens (72,SMBC Herentals)

Triples

Sibe Laureys (17, SMBC Herentals), Romain Papen (76,SMBC Herentals)en Roger Wille (60,Den Boer Zomergem)

Roger Van Petegem (76,Merelcurver Merelbeke), Willy Gavart (72,Merelcurver Merelbeke) en Frank Vermoesen (61,Merelcurver Merelbeke)

Fours

Johan Stevens (60,Sibelia Bilzen), Dominique Poot (57,Sibelia Bilzen, Roby Vannoppen (51,Sibelia Bilzen) en Pieterjan Stevens (30,Sibelia Bilzen)

Ghislain Loix (69,De Herk Hasselt), Christiana Van Den Broeke (73,De Herk Hasselt), Erwin Vanlangenakker (50,De Alk Alken) en Tony François (53,De Alk Alken)

België is eervol vijfde geëindigd in de rankschikking per land.

Voor alle uitslagen van de wedstrijden verwijzen we U graag naar de website van de English Short Mat Bowling Association.

WK curvebowls klein

Schelle, 19 & 20 maart 2016

Sporthal “Scherpenstein” was het decor voor de finale van het individueel- en tandem kampioenschap schaarbaankegelen. De finale werd uitgevochten tussen de beste kegelaars uit de Oostkantons + Wallonië & Vlaanderen. Meerdere kegelaars van de Vlaamse kegelfederatie konden zich Belgisch kampioen kronen. Als tandem speel je dus met een partner. Hierbij gooi je om beurten een bal en dit op de vier banen. Per baan heb je 25 ballen te gooien. Dit maakt dus dat je als tandem 200 ballen moet gooien. Er wordt wel gespeeld volgens het principe van “afruimen”. Dit wil zeggen, als de kegels niet in één worp weg zijn, dan blijven de kegels terugkomen totdat ze allemaal weg zijn. Als de middenkegel (koning) blijft staan, dan komen de negen kegels terug. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kegels om te krijgen.

In de tandemreeksen ging het goud bij de dames senior naar Marcella Hermans (60, KV De Zun) & Paula Lippens (68, KC Pietrain). Bij de mixte senioren ging het zilver naar Bob Knors (63) & Marcella Hermans (60). Bij de mixte jeugd was er zilver voor Matthias Beeldens (15) & Yana Verhulst (14). Ook in de individuele reeksen werden er verschillende podiumplaatsen behaald. Proficiat aan alle VKF leden met hun behaalde medaille.

schaarbaankegelen2

Antwerpen

De Kruisboogmaatschappij de Verenigde Vrienden hebben voor 2015 de provinciaal kampioen in hun rangen. Michel Martens (54jr) werd provinciaal kampioen kruisboog op 20m. Op zich niets speciaal. Michel haalde 99 op 100. Het straffe eraan is dat Michel als schutter uit de C-afdeling een beter resultaat neerzette dan de schutters uit de ere, A en B afdelingen. Met deze opmerkelijke prestatie verdient dat een dikke proficiat. Michel veroverde hiermee de prijs van Stad Antwerpen.

Foto michel kruisboog

Volendam (NL), 18-21 februari 2016

In het totaal namen 20 landen deel aan het Wereldkampioenschap Indoor in Nederland. Ook België was present. Het WK Indoor is kleiner dan het WK Outdoor. De Berketrekkers van Merksplas zijn de enigste Belgische vereniging met een indoor werking dus zij waren alvast bereid om te gaan naar dit kampioenschap. Laten we beginnen met de resultaten tijdens het Indoor club kampioenschap. Hier behaalden de Berketrekkers een knappe vierde plaats in de categorie 600MU23. Dit team bestond uit drie Berketrekkers, Toon Claes van de Mersch Gebroeders en vier Nederlanders. België werd later in deze vierdaagse nog twee keer vierde, in de categorie 560MJunior en in de categorie 600MU23. Tenslotte liet België, met een erg jonge ploeg, Macau achter zich in de top tien van de 600MSenior. In deze landenteams konden de Berketrekkers rekenen op touwtrekkers van Vandakker, De Powerrangers en Galliërs. Dikke proficiat aan alle Belgische deelnemers op dit WK.

Berketrekkers WK Indoor kopie

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de handbooggilde De Edele Handboog Waterschei haar Koningschieting op de liggende wip. De uittredende Koning miste met zijn twee eerste pijlen de hoofdvogel. Tijdens de volgende ronde schoot Theo Brasseur (57, Genk) de hoofdvogel en daarmee mag hij zich Koning van de liggende wip 2016 noemen.
Nadien schoot Mike Was (17, Genk) de hoofdvogel en werd zo Prins 2016. Voor de Wisselbeker moesten Herbert Vanheel en Willy Was (66, Genk) kampen en enkele rondes later schoot Willy opnieuw de hoofdvogel. Daarmee mag hij de beker voor een jaar mee naar huis nemen. Voor de prijsuitreiking kwamen De Schepen van Sport Ali çaglar en de voorzitter van de sportraad Jean Bieghs langs. Na het overhandigen van de bekers en de bloemen probeerden ze ook een pijltje te schieten. Nieuwe leden zijn steeds welkom in Waterschei. Interesse? www.boogschutters.be 
Koningschieting Waterschei kopie

 Deurne, 20 december 2015

Er gaven 27 kinderen zich op voor het jeugdtornooi. Samen met begeleiders, ouders of grootouders was het best opnieuw gezellig in het Esso-lokaal.
Er werd in één groep 7 ronden gespeeld van telkens 15 minuten per partij per speler. 
Dirk Verlinden en Kevin Hellemans van jeugdwerking S.K. Deurne beslisten dat er met versnelde paringen werd gespeeld in de eerste ronden. Dit werd geapprecieerd door de aanwezigen.

Na de voorlaatste ronde stonden nog 4 spelers gelijk met 5 punten uit 6 partijen. Het was muisstil tijdens het laatste halfuur, op bord 1 werd onder grote belangstelling geschaakt tot de laatste 2 minuten bedenktijd. Enorm ontladend applaus nadat de laatste witte koning mat was gezet.

- de reeks tot 11 jaar werd gewonnen door Mare Morote van T.S.M. Mechelen met een eindscore van 6/7. Mare werd bovendien algemeen eindoverwinnaar van dit 3° jeugdkersttornooi
- de reeks 11 jaar en ouder werd gewonnen door Stef Michiels van S.K. Zimmertoren uit Lier, ook Stef behaalde een mooie score van 5 uit 7
- de reeks tot 8 jaar werd gewonnen door Hugo Froeyman (7, Kontich)van S.K. Deurne. Hugo behaalde een score van 4 uit 7
Arne Anthonis van S.K. Deurne (11, Burcht) maakte bij zijn debuut een score van 3,5 uit 7 onmiddellijk 50 % van de punten.

Meer info? Neem een kijkje op hun website.

JKerst1503