• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Ursel, 18-21 juli 2015

Ook al dekt de naam wereldkampioenschap niet helemaal de lading aangezien er geen landenklassement wordt gemaakt en er slechts af en toe krulbolders uit Amerika en Canada deelnemen. Toch is dit een memorabel jubileum want bijna elk jaar is dit het grootste krulboltornooi ter wereld. Met de meeste deelnemers, de meeste krulbanen en de beste bolders.

Het tornooi werd vele jaren in Adegem betwist maar heeft nu haar vaste stek in Ursel. Om een idee te geven van hoe het er vroeger op het WK krulbol aan toe ging, voegen we nog een foto toe van het wereldkampioenschap krulbol op 21 juni 1987 te Adegem.

WK krulbol1 web klein

Manzano (Italië), 11-12 juli 2015

De Vlaamse katapultbond trok ook dit jaar naar het Europees Kampioenschap. Er verzamelden 31 Vlaamse schutters op dit EK.

Op zaterdag stonden drie proeven gepland. Het was een drukke dag die veel concentratie vergde. Het waren vooral onze dames die sterk presteerden. Ook de Vlaamse jeugd deed het zeker niet slecht maar moesten toch wel de duimen leggen tegen hun Italiaanse leeftijdsgenoten.

Met negen dames in de top tien kunnen we gerust spreken van een groot succes! Het podium kleurde volledig Belgisch met Ilse Declerck (22, Jabbeke) op het hoogste schavot. Ludgard Keymis (62, Kinrooi) en Agnes Loomans (54, Wijnegem) vulden plaats twee en drie. Bij de heren werd Luc Driesen (54, Kasterlee) eerste Belg op een vijfde plaats. Podiumplaatsen hier waren voor Spanje en Italië.

Op zondag stond de landencompetitie gepland. Ilse, Ludgard en Luc mochten de Belgische kleuren verdedigen. Samen slaagde ze in een podiumplaats. Na winnaar Spanje en Italië mocht België naar huis met brons.

Eind juli 2016 organiseert de Vlaamse katapultbond het EK in Geel.

EK katapult team klein

Maldegem, 26-28 juni 2015

Meer dan 250 gaaibolders namen deel aan het kampioenschap van België in het laatste weekend van juni. Er waren de individuele reeksen en de titels per ploeg. Voor de individuele titels hebben we Jaak De Ceuninck (heren), Kristel De Love (dames), Seppe Verpoot (jeugd +10 jaar) en tenslotte Kenzo Wegsteen (jeugd - 10 jaar) als kampioenen. Bij de herenploegen kwamen de Gezelschapsvrienden met het viertal Alfons Van Ooteghem (72), Dirk Boucqaert, Lorenzo De Deyne (17) en Mario De Deyne (52) als winnaars uit de bus. Café 't Kloefke stelde met Leentje Timmerman (45), Tinneke Van Loo (36), Jolien Ryckenboer (22), Annabelle Van Deynse en Kathleen Claeys (58) het winnende viertal samen bij de dames.

Zonhoven, 20 juni 2015

De strijd om de wisselbeker VlaS en het Vlaams clubkampioenschap werd gestreden in Zonhoven. Twee ploegen behaalden een gelijke score: Vleugt Schaffen & 't Kegelgulke Zonhoven. Om verder te kunnen strijden moest het reglement voor de nodige verduidelijking zorgen. De acht deelnemers moesten elk nog twee worpen werpen om tot een winnaar te komen. Daarin haalde Vleugt Schaffen het met vier kegels meer dan 't Kegelgulke Zonhoven. Willy Lenaerts (66, Zonhoven) behaalde de hoogste individuele score van het kampioenschap: 65 kegels in tien beurten.

wisselbeker manchetbaankegelen klein

Paal, mei 2015

In mei wordt er jaarlijks geschoten (klepschieten) tussen de drie clubs voor de beker van Paal. Er wordt in ploegen van zes schutters geschoten en iedereen schiet vijf kogels. De ploeg met het beste resultaat over de drie wedstrijden is de winnaar van de wisselbeker en mag deze een jaar lang in hun prijzenkast stallen. Dit jaar ging Sint-Antonius Geenhout naar huis met de wisselbeker.

Beker van Paal voor Vlas winnaar

Deinze, 24 mei 2015

De Koninklijke Handboogmaatschappij Gilde Sint Sebastiaan Deinze verzamelde alle Vrije Schutters van de Verbroedering Gent "Zuid en West" om als ware vrienden naar de Koningsvogel te vuren. Achtenvijftig Willem Tells en Sebastianussen van alle leeftijden verzamelden zich rond de staande wip. Jochem De Vogelaere (27, Oudenaarde) van Asper Sint Sebastiaan was de enige die de prijsvogel twee maal kon neerhalen en werd dus verdiend gehuldigd als de Koning van de Verbroedering. Nadien konden de schutters zich vermaken op de prijsschieting aan de schietstand met een mooi zicht op de Leie.

verbroedering Jochem web klein

Deinze, 23-25 mei 2015

Schaakclub Karpov Deinze wordt 40 jaar en dat kan niet onopgemerkt voorbij gaan. Om dit te vieren werd een onvergetelijk evenement georganiseerd 'Karpov meets Karpov'. Op zaterdag namen de lokale competitieschakers het tegen elkaar op. De winnaars van zaterdag mochten het zondag opnemen tegen Karpov zelf, grootmeester en voormalig wereldkampioen schaken. Deze wedstrijd vond plaats in het Museum van Deinze en de Leiestreek.

Karpov ging maandag de strijd aan tegen Deinzes hoop op medaillewinst op de volgende Olympische Spelen in Rio in 2016, Thomas Van der Plaetsen, in een "levend schaak"wedstrijd. Dat leverde alvast mooie foto's op.

         126 web klein                                                                                                                 073 

037