• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Gits, zondag 16 oktober 2016. De Vlaamse Trabolfederatie vierde haar kampioenen.

Heren:
1ste provinciale: Eernegem A (De Krabbers)
2de provinciale: Mandel B (Rodenbachbolders Roeselare)
3de provinciale: Eernegem B (De Krabbers)
Dames:
1ste provinciale: Mandel A (Rodenbachbolders Roeselare)
2de provinciale: Eernegem C (De Krabbers)

Daarna werden de Vlaamse kampioenen in de kijker gezet:
Wilfried Vanhoutte (70, Brugge) kan zich de beste individuele bolder van het moment noemen.
Bij de trio’s won het Roeselaarse team Christine Delaey, Greta Damman en Ronny Dewachter.
Het heren duo van de Krabbers Wilfried Vanhoutte en Johny Heyndrickx haalden nog een bijkomende trofee naar Ichtegem. Bij de dames wonnen Christine Delaey en Greta Damman de Vlaamse titel twee tegen twee naar Roeselare.
Tenslotte nog de winnaars van het criterium ‘speler van het jaar’ (puntenklassement over alle wedstrijden van 2016). Bij de dames bleek Christine Delaey (64, Rumbeke) met 170 punten te sterk voor de tegenstand. Bij de heren was er minder verschil. Toch won favoriet Wilfried Vanhoutte met 230 punten en slechts 15 punten voorsprong op de tweede gerangschikte Ronny Dewachter (65, Roeselare).

Belgisch Kampioenschap 2016 staande wip

Het BK werd ingericht door de maatschappij Vrij & Blij in samenwerking met Kallo SaS. In de individuele wedstrijden waren er zeer spannende finales.

Bij de dames won Kim Callens (28, Scheldewindeke) van Kluisbergen de Vrije Schutters.

Bij de heren was het Mario Callebaut (52, Wetteren) van Wetteren Ten Ede die de VlaS-beker won.

In het Belgisch Kampioenschap voor ploegen van vijf was er een knalprestatie te zien. De jonge ploeg van Asper Sint-Sebastiaan met Joachim De Vogelaere (26, Gavere), Bart De Roose (38, Roeselare), Jonas De Vogelaere (26, Gavere), Jeroen De Schrijver (29, Tremelo) en Jochem De Vogelaere (29, Oudenaarde) (gemiddelde leeftijd 29,6 jaar) won met acht punten verschil op de Zedelgem Willen Tell en met vijftien punten op drie andere finalisten. 

Kallo team Asper pinten weg kopie

Aalst, zondag 11 september 2016. Aan het sportcentrum Den Osbroek heeft Sint Servatius Aalst haar thuislokaal en balboogmast. Zondag ging hier de zevende en laatste wedstrijd van het Nationaal Balboogcriterium door. Ondanks hun zes clubs en 67 leden namen er dit jaar op de balboogschietingen gemiddeld slechts een 25-tal schutters deel.

Voorzitter Nico Van Schuylenbergh kon zich verheugen in de aanwezigheid van oud-bestuurslid André Troffaes en zette onder andere de hierna volgende winnaars in de kijker:
• Individueel: Yves Lefebure (31, Aalst, De Klauwaerts) - 15 vogels
• Peloton: De Klauwaerts Aalst - 61 vogels
• Medior: Jürgen Van de Winkel (44, Aalst, De Ware Vrienden) - 7 vogels
• Senioren: Pierre Hautecler (61, Tienen, Willem Tell) - 9 vogels
• Dames: Greta Boyen (59, Tienen, Willem Tell) - 10 vogels

balboog9schutter wordt gevolgd tijdens de afkamping kopie

Eernegem, zaterdag 27 augustus 2016 

Het Vlaams kampioenschap voor A-bolders is een tornooi met rechtstreekse uitschakeling dat reeds in het voorjaar is gestart.  Geen verrassingen uit de voorronden dit jaar want de twee beste trabolders van het moment plaatsten zich voor de finale.  Reeds bij aanvang van het tornooi was beslist dat de finale in Eernegem zou doorgaan.  Het thuisvoordeel was dus voor Wilfried Vanhoutte (70, Brugge) – voorzitter van De Krabbers Eernegem – mooi meegenomen.  Zijn tegenstander Ronny Dewachter (65, Roeselare) moest dus op een begenadigde dag rekenen, ook al verloor hij dit seizoen nog maar één wedstrijd. Het werd een spannende wedstrijd.  Ronny Dewachter begon in het eerste achter-end met het maximum van zes punten!  Een superstart.  Wilfried Vanhoutte knaagde stelselmatig aan die achterstand en kwam zo voor het eerst op voorsprong bij een 20 – 18 stand.  Op 28 - 27 kan hij uitspelen.  Met twee punten beslist hij de wedstrijd die aldus eindigt op 30 -27.

trabolfinale kopie

Van 22 tem 27 augustus vond in Eupen het WK schaarbaankegelen voor jeugd plaats. De Vlaamse afdeling kon zes spelers sturen. Bij de U24 Jos Jr De Groof (Beverse KC) & Michiel Leerman (Pietrain). Bij de U18 waren dit Yana Verhulst & Matthias Beeldens (Beverse KC), Robin Oste (De Poort) & Viktor Leemans (Pietrain). Ze kwamen allen iets te kort om de finales te spelen, maar ze keerden wel huiswaarts met een enorme pak opgedane ervaring en prachtig gespeelde wedstrijden.

WK jeugd schaarbaan kopie

Galmaarden, 15 augustus 2016

Beker van Vlaanderen kaatsen voor pupillen en heren.  Telkens streden vier finalisten voor de beker.  De pupillen startten ’s morgens reeds met een prachtig zonnetje.  Galmaarden en Grimminge wonnen vlot van Baasrode en Wieze.  In de finale bleek thuisploeg Galmaarden toch geen partij voor Grimminge, die won met 0 – 7.

In de Liga-finale bij de heren was het spannender.  Idegem, die verrassend Brussegem uitschakelde, kan met opgeheven hoofd naar huis na een nipt verlies met 7 – 6. 

kaatsen leveren pupillen bijgesneden kopie

Lokeren, 20-21 augustus 2016

VlaS-sportclubbegeleider Kira Verleye woonde het EK staande wip bij in Lokeren.

Op zaterdag kon je er de jeugd bewonderen. Wat mij meteen opviel was het grote enthousiasme. De Belgische jeugd zette meteen de toon met strijdkreten. 

Ik kreeg ook een woordje uitleg van de nieuwe voorzitter van de KNBBW, Marc De Bruyne. Die legde mij uit dat er bij de jeugd een selectie wordt gemaakt van verschillende leeftijden. Het zijn niet steeds de beste die geselecteerd worden. Op die manier krijgt iedereen een kans om zich te bewijzen op een Europees kampioenschap. Deze sportieve gedachte sprak mij aan.

Winnaars

Bij de jeugd op zaterdag:

  • Ploeg: België

Belgisch ploegleidster Jessica Vandenbranden (24, St. Seb. Tubize) kon de Belgische jeugd naar de overwinning coachen.

  • Individueel: Frankrijk, Nathan Pohier van Saint Pierrebrouck

De vier Belgische jeugdschutters die de koningsvogel naar beneden haalden waren: Djordy Van Roye (18, Zedelgem WT), Melissa Vandenbranden (18, St. Seb. Tubize), Bjarne Vandevelde (17, Zedelgem WT) en Aaron Adam (15, St. Kath. Kuurne). Zij moesten de duimen leggen voor de Fransman.

Bij de senioren op zondag:

  • Ploeg: Nederland
  • Individueel: Nederland, André Elegeert van Terneuzen

Bij de volwassenen was Christian Raman (57, St. Seb. Overmere) ploegleider van dienst. België had een groot aantal schutters voor de individuele afkamping, nl. Kevin Vanneste (31,St. Seb. Woesten), Nic Verdonckt (48, St. Seb. Nukerke), Filip Verbist (43, Elewijt St. Hub), Mario De Cuyper (46, Ieper WT), Bram Uvyn (34, KNBBW), Jochem De Vogelaere (29, St. Seb. Asper), Philip De Veirman (57, Kallo Vrij & Blij), Andie Allonsius (49, St. Seb. Kaprijke), Marc Van Landeghem (56, Haasdonk dorp), Kenny Traens (23, Zedelgem WT).  Ook hier konden de Belgen hun favorietenrol niet waarmaken.

EK sta wip16 1 kopie