Bezoek aan Airsoft Action Disciplines

Merksem, woensdag 19 oktober.

Een volgende clubbezoek dat al enige tijd op de planning stond was een bezoek bij Airsoft Action Disciplines. De secretaris, Alain Van Haver (70, Berchem) verwelkomde Christoph, administrator van VlaS.

Eerst registreren alvorens de zaal verder te betreden. Dit is een algemene regel naar veiligheid binnen het uitoefenen van een schietsport. Na de eerste kennismaking met Alain kregen we een woordje uitleg over de sport. Binnen Vlaanderen is airsoft shooting niet zo gekend. Om wedstrijden te schieten moeten we de taalgrens of de landsgrens over richting Duitsland of Nederland. Maar in de eerste plaats staat het plezier centraal. Toch blijft het moeilijk om mensen aan te trekken naar de club. Her en der initiaties gaan geven is met deze schietsport natuurlijk niet zo evident. Iedere nieuwe schutter die wil kennismaken wordt een avond bijgestaan door een range-officer. Deze persoon zorgt voor een veilige en kwaliteitsvolle initiatie voor het eventueel nieuwe lid.

Dat veiligheid topprioriteit is werd al duidelijk bij de registratie aan de ingang. Bij het betreden van de schietzone is iedereen verplicht om een beschermbril te dragen. Ook het gebruik van het wapen verloopt volgens bepaalde veiligheidsprocedures. Het wapen werkt op luchtdruk en met plastiek bolletjes als kogels. Hierdoor is de drempel laag om deze sport te beoefenen. Ook tijdens wedstrijden wordt iedere schutter bijgestaan door een range-officer. Deze staat in voor het veilige verloop, maar ook voor de registratie van de punten en de tijden.

Na de uitleg was het tijd om alles zelf even in de praktijk om te zetten. Magazijn in wapen, wapen laden, veiligheid ontgrendelen, correcte oog, vaste hand … en trekker overhalen.

Deze sport is toegankelijk vanaf 12 jaar, mits begeleider. Met een minimum startbudget kun je zeker al vele uren plezier beleven. Wie meer informatie wenst kan terecht op de website of Facebookpagina.

Facebook: aad-antwerpen

AAD actie kopie