05 jun 2020

Corona Update: Heropstart Fase 3

Update 7/06/2020: Communicatie n.a.v. Veiligheidsraad - Fase 3 vanaf 8 juni

 

Op de Veiligheidsraad van woensdag 3 juni zijn nieuwe maatregelen aangekondigd die zullen ingaan vanaf 8 juni. Zo kunnen naast de outdoor sporten ook de indoor sporten opnieuw aan de slag, mogen -12 jarigen vrij sporten en mogen kantines weer op … mits de nodige maatregelen!

De nieuwe maatregelen in een notendop:

  • Alle maatregelen die tot nu toe voor buitensporten golden, gelden vanaf 8 juni ook voor indoorsporten. De “oude” maatregelen van fase 2 blijven dus van kracht en moeten ten allen tijde gerespecteerd worden. Publiek is nergens toegelaten.
  • In georganiseerd verband en in aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter mag je dus sporten met een groep van maximaal 20 personen, zolang je de social distancing maatregelen in acht neemt (contactsporten dus uitgesloten), je handen voor en na wast, net zoals het gemeenschappelijk sportmateriaal.
  • -12-jarigen moeten de afstandsregels niet meer respecteren, zij mogen opnieuw vrij spelen en sporten onderling, inclusief trainen en wedstrijden spelen.
  • Sporten in wedstrijdverband kan weer, zolang er geen contact is tussen de spelers en dus de social distancing altijd kan gerespecteerd worden!
  • De clubhuizen/kantines mogen open volgens de regels van de horeca, je kan deze hier terugvinden. Er wordt verplicht zittend en mét afstand geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is nooit toegestaan. Enkel in eenmanszaken kan worden besteld en bediend aan de bar, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten. De meeste sportkantines hebben geen vast personeel én 1 barman/vrouw, dus kan de regel van eenmanszaken meestal worden toegepast en kan men aan de toog bestellen mits respect van de afstandsregel. De barman of vrouw moet wel een mondmasker dragen. Daarnaast is het raadzaam om alles zo goed mogelijk te ventileren. Doe deuren en ramen open.

We mogen dus een grote stap voorwaarts zetten maar zijn zeker nog niet aan de finish. Laat a.u.b. veiligheid, solidariteit en vooral gezond verstand primeren. Volg de regels en hou het veilig!

Om clubs en sportcentra te begeleiden werd een nieuwe leidraad voor een verantwoorde heropstart van de sportsector uitgewerkt door de bevoegde klankbordgroep.

 

Ondanks de leidraad en verschillende protocollen die ter beschikking gesteld worden, roepen de opgelegde maatregelen vaak nog heel wat vragen op. Check daarom ook regelmatig de veelgestelde vragen pagina van Sport Vlaanderen: Q&A

 

 

Meer nieuws

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas

Vacature bij Vlas|Sportiv

26 jan 2024

Ontdek onze vacature voor "Allround medewerker"