Taylor Plysier europees kampioene
07 aug 2022

Taylor Plysier Europees Kampioen Katapult!

 

Taylor Plysier (16) uit Hooglede is  Europees kampioen katapultschieten bij de dames

De 16-jarige Taylor Plysier uit Hooglede is Europees kampioen geworden in het katapultschieten bij de dames. Het was de eerste keer dat Gamekeeper Pro-Shot Team Roeselare (GPTR) een Europees Kampioenschap katapultschieten organiseerde. 

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli 2022 streek in Rumbeke het kruim van de katapultwereld neer voor het EK, georganiseerd door VLAS-club Gamekeeper Pro-Shot Team. 10 landen en 130 schutters namen deel aan dit EK. De familie Plysier, een gevestigde waarde binnen het Belgische katapultschieten liet zich weer geweldig opmerken.

Zaterdagmiddag startte het individueel kampioenschap verdeeld over een jeugdcategorie, een dames- en herencompetitie. Voor Taylor Plysier was het de eerste keer dat ze in de hoogste klasse aantrad na eerdere titels bij de jeugd.  

Zowel haar vader, moeder en jongere zus schieten op een hoog competitieniveau. "Mijn moeder Kelly Degryse is zelfs één van mijn grootste concurrentes in dit kampioenschap", vertelde de tiener. "Ik vermoed dat het om aangeboren talent gaat bij ons in de familie. Een toevallige initiatie in Plopsaland was ooit de aanleiding om ermee te beginnen."

Taylor haalde het uiteindelijk bij de dames en kroonde zich tot Europees kampioene. Haar jongere zus Gibsy Plysier deelt het talent en volgde haar zus op met een Europese titel bij de jeugd. Ook mama Kelly mocht met brons mee op het podium met haar oudste dochter, naast Guida Van Wonterghem die eervol tweede werd. Wat een triomf voor de familie en het Belgische katapultschieten. En voor le petit histoire… de Spaanse katapultschutter Collado Para Oscar werd trouwens Europees kampioen bij de mannen.

Een dikke proficiat aan Taylor, Gibsy en Kelly met de titels en medailles en aan de Vlaamse Katapultbond voor de fantastische organisatie! 🏆

Zin om katapultschieten ook eens te proberen ? 👉 Katapultschieten

 

vlaamse katapultbond organiseert EK 2022
competitie kampioenschap katapultschieten

Meer nieuws

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas

Vacature bij Vlas|Sportiv

26 jan 2024

Ontdek onze vacature voor "Allround medewerker"