Taylor Plysier europees kampioene
07 aug 2022

Taylor Plysier Europees Kampioen Katapult!

 

Taylor Plysier (16) uit Hooglede is  Europees kampioen katapultschieten bij de dames

De 16-jarige Taylor Plysier uit Hooglede is Europees kampioen geworden in het katapultschieten bij de dames. Het was de eerste keer dat Gamekeeper Pro-Shot Team Roeselare (GPTR) een Europees Kampioenschap katapultschieten organiseerde. 

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli 2022 streek in Rumbeke het kruim van de katapultwereld neer voor het EK, georganiseerd door VLAS-club Gamekeeper Pro-Shot Team. 10 landen en 130 schutters namen deel aan dit EK. De familie Plysier, een gevestigde waarde binnen het Belgische katapultschieten liet zich weer geweldig opmerken.

Zaterdagmiddag startte het individueel kampioenschap verdeeld over een jeugdcategorie, een dames- en herencompetitie. Voor Taylor Plysier was het de eerste keer dat ze in de hoogste klasse aantrad na eerdere titels bij de jeugd.  

Zowel haar vader, moeder en jongere zus schieten op een hoog competitieniveau. "Mijn moeder Kelly Degryse is zelfs één van mijn grootste concurrentes in dit kampioenschap", vertelde de tiener. "Ik vermoed dat het om aangeboren talent gaat bij ons in de familie. Een toevallige initiatie in Plopsaland was ooit de aanleiding om ermee te beginnen."

Taylor haalde het uiteindelijk bij de dames en kroonde zich tot Europees kampioene. Haar jongere zus Gibsy Plysier deelt het talent en volgde haar zus op met een Europese titel bij de jeugd. Ook mama Kelly mocht met brons mee op het podium met haar oudste dochter, naast Guida Van Wonterghem die eervol tweede werd. Wat een triomf voor de familie en het Belgische katapultschieten. En voor le petit histoire… de Spaanse katapultschutter Collado Para Oscar werd trouwens Europees kampioen bij de mannen.

Een dikke proficiat aan Taylor, Gibsy en Kelly met de titels en medailles en aan de Vlaamse Katapultbond voor de fantastische organisatie! 🏆

Zin om katapultschieten ook eens te proberen ? 👉 Katapultschieten

 

vlaamse katapultbond organiseert EK 2022
competitie kampioenschap katapultschieten

Meer nieuws

TREND magazine 2023 online

24 mei 2023

TREND 2023 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2022, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Tegemoetkoming lidgeld sportclub

28 mrt 2023

Dankzij onze erkenning bij Sport Vlaanderen kan je bij je mutualiteit een stukje lidgeld van je sportclub terugvorderen. Enkele mutualiteiten verhoogden recent deze terugbetaling... tijd voor een update.

Ondersteuning via sportnoodlening

16 feb 2023

Het Vlaams Parlement voorziet 50 miljoen euro voor noodleningen om de liquiditeitsproblemen op te vangen en/of om te investeren in duurzame energie. Aanvragen moeten rechtsreeks bij Sport Vlaanderen worden ingediend.

strafregister trainers

Uittreksel strafregister verplichting

30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 moet iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voorleggen aan de sportorganisatie waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Hoe pak je dit best aan ?