28 mrt 2023

Tegemoetkoming lidgeld sportclub

Hogere tegemoetkoming lidgeld sportclub bij jouw mutualiteit.

Dat het leven duurder wordt is een klassieker maar zelden zo relevant als op dit moment. Toch zijn er ook voordelen te bespeuren. Eéntje daarvan is de tegemoetkoming van de diverse mutualiteiten rond je lidgeld voor een sportclub. Het laatste jaar trokken enkele mutualiteiten deze tegemoetkoming namelijk op. Tijd voor een vernieuwd overzichtje dus.

Vlas|Sportiv is erkend als sportfederatie door Sport Vlaanderen. Dat wil onder andere ook zeggen dat je bij veel mutualiteiten dus een deel van het jaarlijks lidgeld bij je sportclub kan recupereren. Je moet hiervoor meestal een formulier laten invullen en handtekenen (+clubstempel) door een clubverantwoordelijke. Je kan de voorwaarden en het formulier op de website van jouw mutualiteit terugvinden. Om je hierbij te helpen kan je hieronder de bedragen en links terugvinden van de meest voorkomende mutualiteiten.

Onze erkenning als sportfederatie opent voor onze clubs trouwens ook vaak de deur naar subsidies binnen je stad of gemeente. Vergeet er daar zeker niet naar te vragen! #allebeetjeshelpen

 

Opgelet: Geef je op als lid van een Sportiv-club, niet als Vlas. Sportiv is een erkende sportfederatie en dat is bij de meeste mutualiteiten een voorwaarde. Elke Vlas-club is trouwens automatisch ook lid van Sportiv.

 

Christelijke Mutualiteit: https://www.cm.be/diensten-en-voordelen/vakantie-en-vrije-tijd/sport/sportvereniging

Bedrag: 15 euro/jaar

Solidaris (Bond Moyson en De Voorzorg) - https://www.solidaris-vlaanderen.be/terugbetaling-sport

  • Antwerpen: bedrag: 10 euro/jaar
  • Limburg: bedrag: 15 euro/jaar
  • Oost-Vlaanderen: bedrag: 10 euro/jaar
  • West-Vlaanderen: bedrag: 10 euro/jaar

Liberale mutualiteithttps://www.lm-ml.be/nl/voordelen-en-diensten/sportprikkel-en-sportwaardebon

Bedrag: 25 tot 35 euro/jaar + sportwaardebon van 25 euro

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds: https://www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/sport-fitnessclub/

Bedrag: 30 euro/jaar

Helan (Partena en oz): https://www.helan.be/nl/ons-aanbod/ziekenfonds/voordelen-en-terugbetalingen/sportclub-lidgeld/

Bedrag: 25 euro/jaar

Mutualia (Symbio): https://www.mutualia.be/Vos-avantages/Avantages-complementaires/Sport-Bien-etre.aspx?lang=nl-be

Bedrag: 60 euro/jaar

Neutraal Ziekenfonds Vlaanderenhttps://www.nzvl.be/ons-aanbod/ziekenfonds/diensten-en-voordelen-van-a-z/sport-en-medische-sportkeuring

Bedrag: 30 euro/jaar

 

 

sport vlaanderen

Meer nieuws

TREND magazine 2023 online

24 mei 2023

TREND 2023 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2022, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Tegemoetkoming lidgeld sportclub

28 mrt 2023

Dankzij onze erkenning bij Sport Vlaanderen kan je bij je mutualiteit een stukje lidgeld van je sportclub terugvorderen. Enkele mutualiteiten verhoogden recent deze terugbetaling... tijd voor een update.

Ondersteuning via sportnoodlening

16 feb 2023

Het Vlaams Parlement voorziet 50 miljoen euro voor noodleningen om de liquiditeitsproblemen op te vangen en/of om te investeren in duurzame energie. Aanvragen moeten rechtsreeks bij Sport Vlaanderen worden ingediend.

strafregister trainers

Uittreksel strafregister verplichting

30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 moet iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voorleggen aan de sportorganisatie waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Hoe pak je dit best aan ?