'Snelheid en precisie'

Badminton

Badminton is ontstaan in Brits-Indië en kwam via Britse soldaten overgewaaid naar Europa. Algemeen wordt aangenomen dat het spel in onze contreien voor de eerste keer gespeeld werd op het landgoed van de hertog van Beaufort in Badminton (UK).

Badminton wordt gespeeld met een racket en shuttle op een veld van 13,4 m x 6,1 m (l x b). Het veld wordt in twee gedeeld door middel van een net op 1,55 m hoogte. Het doel is om als eerste 21 punten te behalen en zo een game te winnen. Is er tijdens een game een stand van 20-20, dan wordt verder gespeeld tot er 2 punten verschil zijn. Is de stand 29-29, dan wint de speler die het volgende punt scoort. Na het beëindigen van een game wisselen de spelers van kant. Wie het beste resultaat van 3 games behaalt, wint de wedstrijd. Het spel kan als enkelspel (1 vs 1) of dubbelspel (2 vs 2) gespeeld worden.

Nadat badminton op de Olympische Spelen van 1972 en 1988 mocht aantreden al demonstratiesport, werd badminton in 1992 toegevoegd als officiële olympische sport

Nieuws

Vlas infodag

Succesvolle 2de Infodag

31 okt 2023

Op de 2de editie van de VLAS Infodag viel weer heel wat te beleven. Infosessies, schaarbaankegelen, kruisboogschieten met de nieuwe volkssportanimatie en natuurlijk kon onze hippe VR-beleving niet ontbreken.

Uitnodiging Vlas infodag

Tweede Vlas infodag - voor al onze sportclubbestuurders

08 sep 2023

Kom samen met je voltallige bestuur naar de Vlas infodag. Ontdek naast drie interessante infosessies ook drie volkssporten. Schrijf je nu in.

Winnaar tickets K3 Run & Fun

16 aug 2023

De winnaar van onze K3 Run & Fun wedstrijd is…

energiesubsidie sportiv

Energiesubsidies toegekend aan onze clubs!

08 jun 2023

Voor heel wat van onze clubs dienden we begin dit jaar een aanvraag in voor de energiesubsidies aan sportclubs. We kregen het positieve nieuws dat 100% van onze ingediende dossiers positief werden beoordeeld.