'Snelheid en precisie'

Badminton

Badminton is ontstaan in Brits-Indië en kwam via Britse soldaten overgewaaid naar Europa. Algemeen wordt aangenomen dat het spel in onze contreien voor de eerste keer gespeeld werd op het landgoed van de hertog van Beaufort in Badminton (UK).

Badminton wordt gespeeld met een racket en shuttle op een veld van 13,4 m x 6,1 m (l x b). Het veld wordt in twee gedeeld door middel van een net op 1,55 m hoogte. Het doel is om als eerste 21 punten te behalen en zo een game te winnen. Is er tijdens een game een stand van 20-20, dan wordt verder gespeeld tot er 2 punten verschil zijn. Is de stand 29-29, dan wint de speler die het volgende punt scoort. Na het beëindigen van een game wisselen de spelers van kant. Wie het beste resultaat van 3 games behaalt, wint de wedstrijd. Het spel kan als enkelspel (1 vs 1) of dubbelspel (2 vs 2) gespeeld worden.

Nadat badminton op de Olympische Spelen van 1972 en 1988 mocht aantreden al demonstratiesport, werd badminton in 1992 toegevoegd als officiële olympische sport

Nieuws

TREND magazine 2023 online

24 mei 2023

TREND 2023 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2022, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Tegemoetkoming lidgeld sportclub

28 mrt 2023

Dankzij onze erkenning bij Sport Vlaanderen kan je bij je mutualiteit een stukje lidgeld van je sportclub terugvorderen. Enkele mutualiteiten verhoogden recent deze terugbetaling... tijd voor een update.

Ondersteuning via sportnoodlening

16 feb 2023

Het Vlaams Parlement voorziet 50 miljoen euro voor noodleningen om de liquiditeitsproblemen op te vangen en/of om te investeren in duurzame energie. Aanvragen moeten rechtsreeks bij Sport Vlaanderen worden ingediend.

strafregister trainers

Uittreksel strafregister verplichting

30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 moet iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voorleggen aan de sportorganisatie waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Hoe pak je dit best aan ?