joggen bij Sportiv
"solo of samen lopen"

Joggen

 

In de volksmond bedoelt men met joggen een trage vorm van hardlopen. Jogging is een duursport waarbij men voor langere tijd loopt. De bedoeling is om het voor die langere tijd met een constante snelheid vol te houden en zo de lichamelijke conditie efficiënt te verbeteren. Joggen gaat naast conditietraining ook meer uit van recreatief lopen.

Vaak wordt jogging gedefinieerd met een snelheid van rond de 10 km/u, terwijl de snelheid bij hardlopen hoger ligt. Ook de techniek is anders. Bij hardlopen wordt de grond bij elke stap losgelaten terwijl bij jogging gewoonlijk altijd één voet op de grond staat. Joggen zit de laatste jaren enorm in de lift en wordt zowel solo als in groep beoefend.

Zoek een club     Sluit je club aan

 

Nieuws

Vlas infodag

Succesvolle 2de Infodag

31 okt 2023

Op de 2de editie van de VLAS Infodag viel weer heel wat te beleven. Infosessies, schaarbaankegelen, kruisboogschieten met de nieuwe volkssportanimatie en natuurlijk kon onze hippe VR-beleving niet ontbreken.

Uitnodiging Vlas infodag

Tweede Vlas infodag - voor al onze sportclubbestuurders

08 sep 2023

Kom samen met je voltallige bestuur naar de Vlas infodag. Ontdek naast drie interessante infosessies ook drie volkssporten. Schrijf je nu in.

Winnaar tickets K3 Run & Fun

16 aug 2023

De winnaar van onze K3 Run & Fun wedstrijd is…

energiesubsidie sportiv

Energiesubsidies toegekend aan onze clubs!

08 jun 2023

Voor heel wat van onze clubs dienden we begin dit jaar een aanvraag in voor de energiesubsidies aan sportclubs. We kregen het positieve nieuws dat 100% van onze ingediende dossiers positief werden beoordeeld.