joggen bij Sportiv
"solo of samen lopen"

Joggen

 

In de volksmond bedoelt men met joggen een trage vorm van hardlopen. Jogging is een duursport waarbij men voor langere tijd loopt. De bedoeling is om het voor die langere tijd met een constante snelheid vol te houden en zo de lichamelijke conditie efficiënt te verbeteren. Joggen gaat naast conditietraining ook meer uit van recreatief lopen.

Vaak wordt jogging gedefinieerd met een snelheid van rond de 10 km/u, terwijl de snelheid bij hardlopen hoger ligt. Ook de techniek is anders. Bij hardlopen wordt de grond bij elke stap losgelaten terwijl bij jogging gewoonlijk altijd één voet op de grond staat. Joggen zit de laatste jaren enorm in de lift en wordt zowel solo als in groep beoefend.

Zoek een club     Sluit je club aan

 

Nieuws

TREND magazine 2023 online

24 mei 2023

TREND 2023 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2022, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Tegemoetkoming lidgeld sportclub

28 mrt 2023

Dankzij onze erkenning bij Sport Vlaanderen kan je bij je mutualiteit een stukje lidgeld van je sportclub terugvorderen. Enkele mutualiteiten verhoogden recent deze terugbetaling... tijd voor een update.

Ondersteuning via sportnoodlening

16 feb 2023

Het Vlaams Parlement voorziet 50 miljoen euro voor noodleningen om de liquiditeitsproblemen op te vangen en/of om te investeren in duurzame energie. Aanvragen moeten rechtsreeks bij Sport Vlaanderen worden ingediend.

strafregister trainers

Uittreksel strafregister verplichting

30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 moet iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voorleggen aan de sportorganisatie waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Hoe pak je dit best aan ?