Volkssporten voor Volkse Buurten

'Volkssporten voor volkse buurten' is een uniek project rond armoedebestrijding en sociale inclusie. Onze lokale volkssportclubs zetten gratis sportinitiaties op, in samenwerking met de lokale gemeentelijke diensten van het OCMW, voor kansarme kinderen en jongeren. Deze laagdrempelige instap zet zo aan tot sporten in je eigen buurt en gemeenschap.

 

Schrijf je nu in!

 

Met "Volkssporten voor Volkse Buurten" verlaagt Vlas actief de drempels voor kinderen en gezinnen in kansarmoede tot 2 mooi volkssporten: boogschieten staande wip en kruisboogschieten. We lanceerden een eerste oproep via sociale organisaties en instanties in de regio's Antwerpen, Gent, Ieper en Veurne. Vanaf september organiseren we in samenwerking met lokale schuttersclubs, gratis initiatiedagen op de club met speciaal ontwikkelde volkssportanimaties. Deelnemers die de sportmicrobe vervolgens te pakken hebben, sporten daarbovenop 1 jaar lang gratis dankzij de steun van Vlas én de Nationale Loterij.

 

 

Dit project kwam tot stand met de steun van de Nationale Loterij. Dank aan de spelers van de Nationale Loterij, dankzij hen steunt de Nationale Loterij dit jaar voor het eerst "Volkssporten voor Volkse Buurten" van Vlaamse Traditionele Sporten vzw

#meerdanspelen       https://www.facebook.com/LoterieNationaleLoterij/