Belgische schutters voldoen aan verwachtingen
17 okt 2006

Belgische schutters voldoen aan verwachtingen

De Europese Unie Boogschieten Liggende Wip (E.U.L.W.) organiseerde te Erpe-Mere in de gemeentelijke sportzaal haar jaarlijks Koning-, Koninginnen- en Prinsenschieten. Alle Europese clubkoningen, -koninginnen en -prinsen, die aangesloten zijn bij de E.U.L.W. kregen de gelegenheid om de opperste titel te bemachtigen. Natuurlijk probeerden de winnaars van 2005 hun titel te verdedigen!

Bij de koningen werd het een strijd op hoog niveau. Van de 42 deelnemers gingen er 27 naar de finale. Dit is een opmerkelijk resultaat; in 2005 konden slechts vijf schutters zich voor de finale kwalificeren! De Europees Koning 2005, Kristof Baeyens, kon zijn titel niet verlengen en moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. De gouden medaille ging naar Martin Meiresonne, die het na afkamping won van Raymond Van Langendonck.
Bij het koninginnenschieten plaatsten liefst 19 schutters zich voor de finale. Het is ongewoon dat meer dan de helft zich kon kwalificeren. Cindy Dellemans, reeds Europees Koningin in 2004, haalde het gemakkelijk van haar concurrentes. Als enige slaagde ze erin in de finale zes keer de hoofdvogel af te schieten (op tien schoten).
In de categorie prins-miniem (7 tot en met 10 jaar) en prins-cadet (11 tot en met 14 jaar) werden de titels zonder voorrondes beslecht; het werd dus een rechtstreekse finale met drie ronden. Bij de miniemen had Stijn Klaassen, Europees Prins 2005, het moeilijk. Na een spannende afkamping moest hij zijn titel overdragen aan Sarah Collijs en zich met een tweede plaats tevreden stellen. Ook bij de cadetten (11 tot en met 14 jaar) moest er afgekampt worden. Na de laatste ronde behaalden zowel Lynn Claeys als Maja Baeyens een totaal van zes punten. Tijdens de afkamping moest Maja de duimen leggen tegen de in de Nederland woonachtige Lynn Claeys.

 

 

 

Met de steun van:oost-vlaanderen

 

boogschieten liggende wip competitie kampioenschap laureaten

Meer nieuws

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas

Vacature bij Vlas|Sportiv

26 jan 2024

Ontdek onze vacature voor "Allround medewerker"