Green Team Vlas 2024
15 apr 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

 

Green Team = samenwerken aan een duurzaam sportdomein

Uit onze recente enquête bleek dat het merendeel van onze aangesloten clubs hun sportterrein delen met andere verenigingen. Soms zijn tot wel 12 verenigingen actief op hetzelfde domein. Vaak is het niet duidelijk wie daar juist welke verantwoordelijkheid draagt, welke initiatieven genomen worden en is er geen enkele vorm van samenwerking of algemene aanpak op gebied van duurzaam beheer.

Dankzij financiering via de spelers van de Nationale Loterij mag Vlas|Sportiv het project Green Team uitrollen. Een lokale, groene community (een Green Team) over de verschillende lokale sporten en sportclubs heen maakt ruimte voor dialoog tussen de sportclubs op jullie eigenste sportdomein. 

Via ons online platform worden nuttige informatie, begeleiding en tools voor jou aangereikt om met je buren aan de slag te gaan met zaken als duurzaam waterbeheer, bodemgebruik, biodiversiteit, groene mobiliteit, enz.

"Initiatieven van zo'n Green Team hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn... Denk aan het ophangen van nestkastjes voor de vogels, een bloemenstrook voor de bijen, zonnepanelen op het dak van je kantine, een ton voor regenwater of een oud terras dat ‘gewipt’ kan worden in functie van een extra grasperkje dat beter water kan verwerken. Klein of groot… elk groen idee is waardevol genoeg om er samen met je sportburen aan de slag mee te gaan."

Clubs die initiatief nemen en actief deelnemen binnen het eigen Green Team om hun domein te verduurzamen, worden beloond. De aard van de beloning wordt bepaald op basis van de geleverde inspanningen door de deelnemende club. Zo maak je kans op:  

  • een mobiel zonnepaneel met stopcontact voor buitensportactiviteiten en gebruik op locatie
  • gratis energiescans
  • powerbanks op zonne-energie
  • duurzame herbruikbare bekers, drinkflessen, koffiebekers, ...

 

Start vandaag nog je eigen Green Team! 

Wil je werk maken van een meer ecologische sportinfrastructuur en leuke prijzen winnen? Elk initiatief of inspanning telt mee! Schrijf jouw club snel in als Green Team en zet een stevige stap richting duurzaam beheer: mail nu naar

INFO@VLAS.BE

 

algemeen info

Meer nieuws

Vlas kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

De eerste Vlas-kampioenen van 2024 zijn gekend!

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.