Brand houdt kruisboogschutters Stalen Boog Brugge niet tegen
14 jan 2019

Brand houdt kruisboogschutters Stalen Boog Brugge niet tegen

Brugge, 26 november 2018 – Sint-Jorisgilde Stalen Boog Brugge is een gekende kruisbooggilde in de Brugse regio. Dit o.a. met dank aan hun clubhuis op een unieke locatie in de rand van de Brugse binnenstad. Jammerlijk werden zij begin oktober 2018 het slachtoffer van een brand in hun clublokaal. Waarschijnlijk heeft een probleem met de elektriciteit de brand op zolder doen ontstaan. Voorzitter Joost Danneels vertelt ons dat de elektriciteit in orde was, dat bevestigd de keuring, maar sommige zaken zijn jammer genoeg niet 100% uit te sluiten.

De doelzaal ontsnapte aan de brand maar de kantine en aanpalende conciërgewoning werden wel zwaar beschadigd. Zo is het ganse dak van de kantine in vlammen opgegaan. De conciërgewoning werd zelfs onbewoonbaar verklaard. Omdat je door de kantine moet om de doelzaal te bereiken, was het voor de Stalen Boog onmogelijk om de activiteiten nog verder te laten gaan op hun gekende locatie.

brand Stalen Boog dak klein

“Stalen Boog Brugge is momenteel dakloos, en dat kan je letterlijk nemen.“

Gelukkig kon men snel rekenen op de vrienden van de nabijgelegen Philharmonie. Sinds de brand gaan de schuttersactiviteiten van de Stalen Boog door bij de buren. Een oplossing waar ze bij de Stalen Boog zeer dankbaar voor zijn, toch kijkt men ernaar uit om terug in het eigen clublokaal terecht te kunnen. Streefdatum hiervoor is mei 2019. Ook omdat met het aanbreken van het buitenseizoen, men voor bepaalde activiteiten de zalen niet nodig heeft.

Of er tips zijn om brand of andere gevallen van overmacht te vermijden vroegen wij aan Joost? “Sommige zaken vallen nooit helemaal uit te sluiten, net zoals de brand bij ons. Hier was geen menselijke fout, noch slecht beheer de oorzaak. Je kan je op alles voorzien maar toch ben je nooit 100% risicovrij.” wist Joost ons te vertellen. “Toch kan ik iedereen en elke club aanraden het ongeluk niet op te zoeken. Controleer daarom regelmatig je elektriciteit, zorg voor een correcte keuring en sluit zoveel als mogelijk de risico’s op brand e.d. uit.”

Uiteraard wensen wij de Stalen Boog alle succes met de renovatie van hun clublokaal.

(PL)

brand Stalen Boog klok klein

“Ook het herkenbare klokje die op het dak stond, kwam niet ongeschonden uit de brand.“

Meer nieuws

Vlas kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

De eerste Vlas-kampioenen van 2024 zijn gekend!

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.