brons touwtrekken world games
18 jul 2022

Brons op de World Games!

 

De Belgische touwtrek-mannen in de klasse tot 640 kilogram veroverden zopas een bronzen medaille op de World Games in Birmingham (USA). In de kleine finale versloegen ze Duitsland.

Ondanks een mindere start, eerder op dag, met o.a. een gelijkspel tegen Italië , een verlies tegen Groot-Brittannië en opnieuw een gelijkspel tegen Duitsland herpakten onze mannen zich. Met een klinkende zege tegen onze noorderburen keerden de kansen. In de halve finale werd nog kansloos verloren van topland (en latere winnaar) Zwitserland maar in de kleine finale was Team Belgium dus een maatje te groot voor Duitsland... 3-0 en de medaille was binnen!

Trainer Ief Smets: "... vorig jaar werden we nog wereldkampioen bij de clubs in een andere gewichtsklasse, maar we vielen 50 kilogram af met de ploeg en met succes. We veroveren nu onze eerste medaille in een landencompetitie op het hoogste niveau." 

Een dikke proficiat aan onze Pull Bulls 🏆

 

Zin om touwtrekken ook te proberen? 👉   Belgische Touwtrek Bond

 

brons touwtrekken world games
competitie kampioenschap touwtrekken

Meer nieuws

Vlas infodag

Succesvolle 2de Infodag

31 okt 2023

Op de 2de editie van de VLAS Infodag viel weer heel wat te beleven. Infosessies, schaarbaankegelen, kruisboogschieten met de nieuwe volkssportanimatie en natuurlijk kon onze hippe VR-beleving niet ontbreken.

Uitnodiging Vlas infodag

Tweede Vlas infodag - voor al onze sportclubbestuurders

08 sep 2023

Kom samen met je voltallige bestuur naar de Vlas infodag. Ontdek naast drie interessante infosessies ook drie volkssporten. Schrijf je nu in.

Winnaar tickets K3 Run & Fun

16 aug 2023

De winnaar van onze K3 Run & Fun wedstrijd is…

energiesubsidie sportiv

Energiesubsidies toegekend aan onze clubs!

08 jun 2023

Voor heel wat van onze clubs dienden we begin dit jaar een aanvraag in voor de energiesubsidies aan sportclubs. We kregen het positieve nieuws dat 100% van onze ingediende dossiers positief werden beoordeeld.