09 mei 2020

Corona Update Heropstart

Update - 09/05/2020

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft met de sectoriële Klankbordgroep een plan uitgewerkt voor de heropstart van de sportsector.

Het plan omvat een gefaseerde aanpak van de heropstart en is een gezamenlijk voorstel van alle gemeenschappen in België. Het plan wordt volgende week besproken door de experten van de GEES en dient nog te worden goedgekeurd door de Veiligheidsraad. Dit zijn voorlopig dus enkel adviezen en geen vaste regels! Wijzigingen en aanpassingen zijn zeer waarschijnlijk in functie van de evolutie van de pandemie. Vlas | Sportiv zal fase per fase de maatregelen nauw opvolgen en in updates voorzien.

4 mei = huidige fase

  • Individuele fysieke activiteit in openlucht mits social distancing met maximum 2 partners die steeds dezelfde zijn (zie vorige update hieronder)

18 mei

  • In beperkte groep (max. 20 personen) in open lucht en in georganiseerd verband mits social distancing (max. 1 persoon/30 m²)
  • Alle sportactiviteiten voor -12 jarigen (zonder toeschouwers!)

1 juni

  • Individuele fysieke activiteiten indoor mits social distancing met maximum 2 partners (max. 1 persoon/30 m²) plus max. 1 toegelaten sportbegeleider. (In 1 sportinfrastructuur kunnen meerdere groepjes van 3 personen aanwezig zijn, zolang het plafond van max. 1 persoon/30 m² niet wordt overschreden. )

15 juni

  • Indoor activiteiten in beperkte groep van maximum 20 personen inclusief sportbegeleider(s) mits social distancing en in zoverre de accommodatie minstens 30m² per deelnemer waarborgt.

29 juni

  • Alle sportactiviteiten (exclusief wedstrijden waar social distancing niet kan gegarandeerd worden)

31 juli

  • Sportevenementen met gelimiteerd aantal deelnemers en toeschouwers (inclusief wedstrijden waar social distancing niet kan gegarandeerd worden)

1 september

  • Massasportevenementen

#vlas_sport #blijfsporten

Meer nieuws

Bestuursorgaan

Oproep bestuursverkiezingen

20 mei 2022

Vlas en Sportiv zoeken gemotiveerde kandidaten voor hun vernieuwde Bestuursorgaan.

vlaskampioenen flessenschieten

Vlas-kampioenschap Flessenschieten 2022

18 mei 2022

Het Vlas-kampioenschap lokte heel wat schutters en bleef spannend tot op het eind.

wipschieten jan van looveren

Jan Van Looveren proeft van wipschieten

11 mei 2022

BV Jan Van Looveren kwam presenteren én proeven van wipschieten op de sportdag in Ekeren.

tentoonstelling SHOOT

Tentoonstelling SHOOT

05 mei 2022

Tentoonstelling over het schutterswezen van 07.05 tot 25.09