linedance
fysiek en ritmiek

Linedance

 

Linedance is een bekende dansvorm die uit de Verenigde Staten is overgewaaid. Er wordt in lijnen of rijen gedanst als één geheel en is vaak even intensief als een sport-workout. Oorspronkelijk werd linedance alleen op countrymuziek gedanst maar die tijd is lang voorbij. Tegenwoordig kun je linedance op verschillende stijlen muziek beoefenen en is samen dansen op pop- of rockmuziek overal ingeburgerd en kort gelieerd met fitnessmethodes als Zumba, Pound en Tae Bo. Deze vernieuwde stijl wordt ook wel newline of funlinedance genoemd. 
Zowel de mentale als de fysieke activiteit zorgen voor verbeteringen op het vlak van conditie, geheugen, aandacht en evenwicht. Kortom: linedance is gezond voor lichaam én geest!

 

 

 

Nieuws

TREND magazine 2023 online

24 mei 2023

TREND 2023 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2022, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Tegemoetkoming lidgeld sportclub

28 mrt 2023

Dankzij onze erkenning bij Sport Vlaanderen kan je bij je mutualiteit een stukje lidgeld van je sportclub terugvorderen. Enkele mutualiteiten verhoogden recent deze terugbetaling... tijd voor een update.

Ondersteuning via sportnoodlening

16 feb 2023

Het Vlaams Parlement voorziet 50 miljoen euro voor noodleningen om de liquiditeitsproblemen op te vangen en/of om te investeren in duurzame energie. Aanvragen moeten rechtsreeks bij Sport Vlaanderen worden ingediend.

strafregister trainers

Uittreksel strafregister verplichting

30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 moet iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voorleggen aan de sportorganisatie waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Hoe pak je dit best aan ?